Mikael Franzén inför CL-premiären

Söndag 28 september klockan 17.30. Det är då det är dags för Alingsås HK att premiärspela i EHF VELUX Champions League 2014/2015, och motståndet går inte av för hackor. FC Barcelona, med inte mindre än sju CL-titlar i bagaget gästar Estrad Alingsås.

– Det är faktiskt lite nypa-sig-i-armen-känsla över det här, säger en förväntansfull Mikael Franzén.

Jämför man spelare för spelare ser man snart att Alingsås HK på papperet inte har någon chans när FC Barcelona på söndag gästar Estrad Alingsås. Mikael Aggefors mot Daniel Saric, Pontus Johansson mot Nikola Karabatic och Johan Nilsson mot Kiril Lazarov. Det är bara några exempel.

– Barcelona får nog ses som världens bästa lag just nu, också om ser det rent individuellt så har man några av de absolut största stjärnorna i vår sport. Det är bara att lyssna på namnen när man läser upp dem, Karabatic, Saric, Sigurdsson, Nöddesbo, Entrerrios, Rutenka, Lazarov, Thomas, Nöddesbo. Utöver dessa finns ytterligare en handfull mycket skickliga spelare i laget.

Du ser Barcelona som världens bästa lag?

– Ja de är inte bara ett gäng superstjärnor, utan man har också ett bra lagspel där alla dessa oerhört bollskickliga spelare kommer till sin rätt. Man har ett komplett spel med rörelser på rörelser, det är komplicerat med väldigt effektivt.

Kan då Alingsås HK rubba detta storlag? Det kan man om man ska tro Franzén.

– Alla lag kan besegras, det är min övertygelse. Men det kommer krävas att vi uppbådar vår absolut bästa handboll och kanske ytterligare lite för att det ska kunna gå.

Efter onsdagens derbyseger mot IK Sävehof genomförde laget på torsdagen en lugn träning, helt utan inblandning av handbollar, då man genomförde ett Life Kinetic-pass. Men från fredag och framåt är det full fokus på söndagens uppgift.

– Vi är oerhört laddade och taggade inför söndagens match. Förhoppningen är att vi gör en bra match och får med oss publiken så de är så där härligt högljudd som den kan vara. Vill passa på att hälsa alla varmt välkomna till Estrad .
Skrivet av Martin Johansson   
2014-09-27 12:00