Säker tvåpoängare i Skövde

Alingsås HK har fått en smakstart på årets elitserie. I dag besegrades IFK Skövde borta med 30–23 (15–12) och den regerande mästaren står på full pott efter två omgångar.

– Vi gör en väldigt gedigen insats och visar att vi spelar som ett stabilt lag som har självförtroende, säger assisterande tränaren Dennis Sandberg.

Efter onsdagens premiärseger mot Redbergslids IK var det i dag dags för säsongens första bortamatch i elitserien, mot västgötakollegan IFK Skövde. AHK, för dagen i fjolårets gröna bortaställ då årets tröjor försenats, låg bara under målmässigt vid tre tillfällen i matchen, 0–1, 1–2 och 2–3.

Det första AHK-rycket kom när man gick från 7–7 till 10–7 efter två mål av högersexan Marcus Enström och ett mål att hans kollega på vänsterkanten, Daniel Tellander. Efter det kom Skövde aldrig närmare än två måls underläge.

Enström och Tellander slutade båda på fem mål vardera och överträffades i målprotokollet bara av Pontus Johansson som hade bra fart i fötterna under hela matchen.

– Återigen gör vi en bra insats bakåt och framåt är också okej även om vi kanske bränner lite för mycket, men 30 får vara godkänt. Återigen är alla som är inne på planen med och bidrar och vi agerar verkligen som ett lag. Jag tycker att Skövde kämpar riktigt bra, men vi kämpar ännu bättre, säger Dennis Sandberg som också kunde glädjas åt Mikael Aggefors säsongsdebut.

Aggefors, som missade stora delar av försäsongen, stod hela matchen och slutade med en räddningsprocent på 44, lika mycket som kollegan Rickard Frisk mäktade med i onsdags.

– ”Agge” var riktigt bra och det känns otroligt skönt att ha igång båda målvakterna, säger Sandberg.

AHK:s pausledning med 15–12 växte sig allt större under andra halvlekens första hälft. 14 minuter in i den var matchen avgjord när Skövde inte hade gjort ett enda mål på över tio minuter och AHK rusat iväg till en 23–14-ledning.

Johan Nilsson, succémannen i slutspelet i våras, svarade för två mål i matchen och fick priset som AHK:s bästa spelare. Han ger följande förklaring till att AHK kunde ta fjärde raka segern mot Skövde och åka hem med båda poängen.

– Jag tycker att vi är mer kyliga och lägger fokus på rätt saker. Vi visar att vi vill spela handboll, när stora delar av Skövdes fokus ligger på att gnälla på oss och på domarna. Vi får mycket kontringar och förvaltar våra lägen både i första- och andrafas, säger han.

Närmast för AHK:s del väntar hemmamatch mot Eskilstuna Guif på onsdag, fjolårssäsongens seriesegrare som AHK slog ut i semifinalen på vägen till guldet.

IFK Skövde – Alingsås HK 23–30 (12–15)

IFK: Linus Lake 4, Charlie Röxner 4, Alfred Ehn 4, Jonatan Eriksson 3, Rasmus Wremer 2, Robin Wärn 2, Kristian Svensson 2, Jonas Samuelsson, Markus Stegefelt.

AHK: Pontus Johansson 6, Marcus Enström 5, Daniel Tellander 5, Jesper Konradsson 4, Max Darj 2, Felix Claar 2, Fredrik Larsson 2, Emil Frend Öfors 2, Johan Nilsson 2.

Målvakter:
* IFK: Robert Lechte 5/25=20% + 1/1 7m, Joakim Svensson 3/13=23%.
* AHK: Mikael Aggefors 18/41=44% + 1/1 7m.

Straffar:
* IFK: 0/1.
* AHK: 0/1.

Utvisnignar:
* IFK: 5x2 min.
* AHK: 3x2 min.

Pris till bästa spelare:
* IFK: Alfred Ehn.
* AHK: Johan Nilsson.

Domare: Joakim Lindbratt & Tommie Moberg.

Publik: 1 409.

Skrivet av Daniel Vandor   
2014-09-13 17:33