Pressmeddelande 3 september 2014

Alingsås HK förstärker organisationen kring elitverksamheten med Per Johansson och Magnus Andreason. Klicka på läs mer för att ta del av pressmedelandet i sin helhet.

Alingsås HK förstärker organisationen kring elitverksamheten med Per Johansson och Magnus Andreason. Per, som redan förra säsongen fungerade som mentor för Mikael Franzén och Dennis Sandberg, kommer denna säsong att arbeta som Team Manager, en roll som bland annat innebär ett fortsatt mentorskap för tränarduon.

Magnus, tidgare lagkapten och senast tränare för HP Alingsås, får rollen som ansvarig för klubbens talangutveckling och kommer framför allt att arbeta tillsammans med tränarna för U-trupp, junior- lag och A-pojkar.Ÿ

***

Per Johansson – Team Manager

– Jobbet med AHK i våras kändes stimulerande och det gav mersmak. Den skräddarsydda rollen som Team Manager känns som en naturlig utveckling av min roll hos svenska mästarna.

– I rollen som Team Manager kommer jag att jobba med fyra stora delar. Mentorskapet till coacher- na, större närhet till spelartruppen, skapa och säkerställa klubbens elitmodell samt vara behjälplig i rekryteringen av spelare för det framtida elitlaget.Ÿ

***

Magnus Andreason – Ansvarig för talangutvecklingen

– Rollen som talangutvecklare känns otroligt spännande. Min roll blir att tillsammans med våra duktiga tränare i U, J och A-pojk driva hela verksamheten framåt. Målet är att hela tiden utvecklas och att ligga i framkant. Vi kommer att jobba med en struktur där allt skall hänga ihop från elitlaget ned till våra A-pojkar.

– AHK vill producera fler spelare till vårt elitlag, men lika viktigt är att de som inte lyckas ta sig dit fortsätter att spela handboll någon annanstans. Att få möjligheten att jobba med en sådan etable- rad och erfaren person som Per känns också väldigt stimulerande.

***

Mikael Franzén - Huvudtränare

– Vi hade ett väldigt givande samarbete med Per under slutspelet. Nu har vi hittat en utveckling i Pers roll som kommer bli mycket spännande för oss ledare, spelare samt vår organisation. Rekryte- ringen av Magnus blir lika viktig då han skall ansvara för att förankra och säkerställa AHK-modellen nedåt i leden.
Skrivet av Martin Johansson   
2014-09-03 12:45