Aggefors_RIK_131017
Mikael Aggefors, utsedd till elitseriens bästa målvakt i våras. Foto: Tommy Holl

Aggefors tillbaka i full träning igen

Mikael Aggeors är tillbaka i full träning. Med bara åtta dagar kvar till premiären kunde han i dag mota bollar för första gången på mer än tre veckor.

– Fysiskt sett så kändes det riktigt bra, men tajmingen var väl inte direkt hundraprocentig, säger AHK-målvakten.

Efter att ha fått stå över den första omgången de två senaste säsongerna är Alingsås först ut när årets elitserie drar igång. Den 10 september tar man emot Redbergslid, ett lag som AHK besegrade med uddamålet i samtliga tre matcher i fjol.

Medverkan för Mikael Aggefors, utsedd till elitseriens bästa målvakt tre gånger, har varit osäker, men läkaren gav honom i går klartecken till spel. Problemen som uppstått efter att han fått två cystor i vänsteraxeln kan inte bli värre av spel och en eventuell operation kan göras efter säsongen.

– Riktigt skönt att vara tillbaka igen, det är ju på handbollsplanen man vill vara. Nu gäller det att jag får så mycket handbollsträning som möjligt innan serien drar igång, säger han.

AHK:s tränare Mikael Franzén är glad att ha sin målvakt tillbaka.

– Självklart är det viktigt, det är ju en av våra absolut bästa spelare och en av landets bästa målvakter. Det viktiga för oss och ”Agge” är att vi vet att det inte kan förvärras. Vi valde att inte spela honom för att vi inte var säkra, säger Franzén.

Mikael Aggefors kom till Alingsås HK från moderklubben IFK Tumba efter AHK:s SM-guld 2009. Från samma klubb – A-laget går dock numera under namnet Caperiotumba – har efter årets SM-guld Rickard Frisk plockats. Och han har imponerat på Aggefors.

– Han ser riktigt bra ut och är ung och hungrig. Han har en jättebra inställning och har utvecklats bra på den korta tid han varit här, säger Aggefors om sin kollega.

Om säsongen säger Mikael Aggefors följande:

– Det är en ny situation för oss, där vi blir lite mer favorit än vi varit de senaste säsongerna. Folk kommer att förvänta sig att vi ska vinna många matcher, så det blir ett annat tryck. Men det ska bli riktigt kul. Vi har fått in nya, unga spelare som är riktigt bra. Jämnheten kommer kanske inte att finnas där hela tiden, men de har en otrolig utvecklingspotential. Det ska bli en riktigt rolig säsong, såväl i elitserien som i Champions League.

Skrivet av Daniel Vandor   
2014-09-02 20:58