Bekväm seger mot Cocks Riihimäki

Alingsås HK stutsade tillbaka efter gårdagens förlust mot Elverum och besegrade idag Cocks Riihimäki med klara 34–20 efter 19–12 i halvtid.

Precis som i gårdagens match tog det några minuter innan Alingsås kom igång i fötter och huvuden, vilket resulterade i att Cocks låg steget före inledningsvis. Ledningen blev dock aldrig långvarig då Alingsås snabba avkast allt som oftast ställde till det för de finska gästerna. Vid ställningen 2-3 gjorde Alingsås 4-0 fram till 6-3 och samtliga mål under den perioden kom i andrafas. Ett mönster som sedan fortsatte under resten av havleken där Alingsås successivt drog ifrån gästerna fram till sjumålsledning i paus, 19-12.

- Det är glädjande att vi är effektiva i andrafasen, eftersom det är där vi ska vara bra. Överlag kändes det som att vi var lite piggare i benen i dag, säger Mikael Franzén.

Alingsås sjumålsledning i paus ökades ganska omgående på till en trygg tiomålsledning som till slut växte till fjorton måls marginal. Glädjeämnen i den andra halvleken var Erik Pettersson med elva räddningar och Oscar Begendahl med fem mål från mittsex.

- Erik och Oscar gjorde bra insatser i dag och Emil Frend Öfors visar att han kan bidra på många positioner. Han är värvad som kantspelare och i dag fick han en halvlek på rätt postion, även om han har gjort det bra även som hjälpgumma på nio meter, säger Mikael Franzén.

I morgon väntar match mot Lugi för Alingsås.

- Vi höjde oss lite i dag men i morgon kommer vi behöva vara ännu bättre. Lugi lär vara revanschsugna, säger Franzén.

Alingsås HK - Cocks Riihimäki 34-20 (19-12)

AHK: Emil Frend Öfors 7, Oscar Bergendahl 6, Jesper Konradsson 4, Felix Claar 4 (1), Marcus Enström 3, Daniel Tellander 3, Max Darj 3, Pontus Johansson 3, Rasmus Thorbjörnsson. 

COC: Antti Rogenbaum 4, Andrei Buciuman 4, Nico Rönnberg 3, Kristo Voika 3, Jani Tuominen 3 (2), Antti Valo, Teemu Tamminen, Vitalie Nenita.

Målvakt AHK: Erik Pettersson 16/34=47% + 0/2 7m.

Utvisningar:
* AHK: 2x2 min.
* COC: 5x2 min.

Domare: Patrick Håkansson & Maths Nilsson.
Skrivet av Martin Larsen/Martin Johansson   
2014-08-29 21:34