Elitcupen startar ikväll

I skrivande stund är det en knapp arbetsdag, eller sju timmar, kvar till avkast i 2014 års Alingsås Elitcup. Hemsidan tog ett snack med Mikael Franzén inför vad som komma skall.


Tre topplag från tre olika ligor står för motståndet, blir det tre bra värdemätare?

– Det kommer att bli bra matcher rakt över. Elverum mötte vi i Halden den gångna helgen och det var en riktigt bra match. Cocks vann ligan i Finland igen och det ska bli kul att se om de tagit något kliv från förra året, de har matchat hårt inför Elitcupen och har nog kommit långt i sitt spel. LUGI med Basti Rasmussen och Zoran Roganovic vid rodret ska bli kul att möta, dels för att se om de kommer med något nytt och dels för att LUGI definitivt kommer att vara ett av topplagen i Elitserien i år igen. Det ska bli intressant att se hur vi i nuläget står oss mot ett topplag i elitserien.

Detta är genrepet inför serien, är ni så långt framme som ni vill vara?

– Vi känner ingen panik över något utan tycker väl att vi har koll på vart vi står. Men det kan gå snabbt åt det ena eller andra hållet. Efter lägret i Danmark kändes det väl kanske lite oroligt, men försäsong är mycket upp och ner och det är alltid svårt att veta vart man står då alla lag står i färd med att experimentera fram det som till slut ska bli slagkraftigt.

Kommen ni gå runt på folk eller handlar det om att leta efter en startsexa nu?

– Vi är ett lag i år också och för oss gäller det mer att spela ihop oss och en startsexa väntar vi nog med. Därtill är detta första helgen då vi har alla spelare, de skadade undantaget, tillgängliga för spel.  Vad vill du se att laget presterar i helgen? Jag vill att vi blir lite bättre bakåt så vi i andra änden kan få lite lättare mål framåt. Vi har varit lite osäkra där, mycket för att vi inte har pratat taktiska detaljer mot motståndarna. Anfallsspelet var bra i Norge och jag vill att vi blir bättre och tryggare i spelet och kan hitta än mer variation i det.

Vad ska publiken titta extra på under Elitcupen tycker du?

– Jag måste givetvist säga att de ska titta lite extra på våra nya spelare, se vad de kan och ge dem ett varmt välkomnande och lite extra stöd.

Slutligen, kan du i korta ordalag gå igenom läget på skadefronten?

Pål Wetterbrandt: – Arbetar på med sin rehab av ljumskar. Det handlar om slutet av november för honom i detta skedet.

Johan Fagerlund: – Har gått fram som en ångvält i rehaben och där kanske vi också realistiskt kan sikta på november. Sedan är det ytterligare en bit fram till full matchträning, och dit vill vi inte stressa honom.

Andreas Flodman: – Har också rehabat väldigt bra men är några månader efter Fagerlund då han opererade sig senare. Så efter januariuppehållet hoppas jag att vi får se honom i AHK-tröjan.

Mikael Aggefors: – Har problem med sin axel och får inte hamna i ytterläge. Vi har gjort en magnetröntgen på honom men jag har inte riktigt koll på nästa steg från nu.
Skrivet av Martin Johansson   
2014-08-28 10:58