norge_seger

AHK turneringsvinnare i Norge

Alingsås HK vänder hem från Norge som segrare av Grimsrud Cup. Dagens final mot FyllingenBergen slutade 30–28 efter 17–12 i paus.

Precis som när Haslum besegrades igår var det en stark första halvlek som lade grunden till segern mot FyllingenBergen i Grimsrud Cup. AHK hade nog ganska bra koll på matchen idag, men Fylligen var långt ifrån ofarliga.

– Fyllingen var det bästa av de lag vi mött under turneringen, framför allt det mest fysiska laget med till exempel Eivind Tangen på nio meter, honom fick vi inte stopp på idag, säger Mikael Franzén.

Fem måls ledning, 17–12, i paus minskade ganska snabbt i inledningen av den andra halvleken. Ett faktum Franzén inte var alltför nöjd med:

– Det blev precis som igår, vi har vissa problem i inledningen av den andra halvleken. Idag höll det på att straffa sig när Fyllingen hade ett friläge i underläge två mål, men Rickard Frisk räddade och istället kontrade vi in ett mål. Vi har helt klart lite att fundera på.

AHK lyckades som ni förstår hålla Fyllingen bakom sig i målprotokollet och vann till slut med 30–28, och därmed hela turneringen.

– Det är alltid kul att vinna turneringar men man ska kanske inte dra för stora växlar av det. Anfallsspelet fungerade bra idag igen men bakåt finns det mer att hämta.

Bäst i dagens AHK var Johan Nilsson som från sin högernioposition gjorde åtta mål, i övrigt var det jämnt överlag.

Alingsås HK – FyllingenBergen 30–28 (17–12)

AHK: Johan Nilsson 8, Fredrik Larsson 6 (4), Marcus Enström 5, Emil Frend Öfors 3, Fredrik Teern 3, Jesper Konradsson 3, Daniel Tellander, Oscar Bergendahl.

Målvakt: Rickard Frisk 13/41=32%
Skrivet av Martin Johansson   
2014-08-24 16:44