Klar seger mot Haslum

Även den andra matchen på norsk mark slutade med seger för Alingsås HK. Haslum kunde inte stå emot och AHK vann med 34–26 efter 19–10 i paus.

– Idag fick vi till kontringsspelet betydligt bättre än igår, säger Mikael Franzén.

19–10 i paus talar sitt tydliga språk, AHK gjorde en riktigt bra första halvlek mot Haslum.

– Framför allt fick vi till kontringsspelet idag på ett helt annat sätt än igår. Vi gjorde även en del mål på snabba avkast vilket alltid är skönt, säger Mikael Franzén efter matchen.

34–26 efter 19–10 i paus kan låta som solklara segersiffror, men riktigt så var det inte.

– Vi inledde andra havlek allt annat än bra. Vi släppte lika många mål första tio där som vi gjorde på hela första halvlek, det är klart att det är en liten besvikelse.

Närmare än fyra bollar vid 24–20 kom Haslum dock inte och segern var till slut ohotad, därmed är AHK klara för final i morgon då man ställs mot FyllingenBergen.

– Fyllingen är ett bra lag med fin fysik, bland annat har de den gamle Sävhofspelaren Andreas Ungesson och norske landslagsmannen Eivind Tangen på nio meter. De har även en bra målvakt som jag tyvärr inte kan namnet på.

Bäst i dagens AHK var Jesper Konradsson som är tillbaka från landslagsuppdrag och sjukdom.

– "Konny" gjorde en jättebra match och styrde det mesta av spelet idag, sju egna mål är så klart ytterligare ett plus, avlsutar Franzén.


Alingsås HK – Haslum HK 34–26 (19–10)

AHK: Jesper Konradsson 7, Max Darj 6, Daniel Tellander 5, Emil Frend Öfors 5 (2), Johan Nilsson 4, Marcus Enström 3, Pontus Johansson 2, Fredrik Teern, Rasmus Thorbjörnsson.

Målvakt: Rickard Frisk: 21/47=45%. 
Skrivet av Martin Johansson   
2014-08-23 19:22