Återstart för elitlaget

Efter en välbehövlig semester drar A-laget igång sin försäsong. Klicka på läs mer för att se vad Mikael Franzén säger om vad som komma skall.

Ni jobbar med träningsdagböcker där spelarna själva noterar sin träning, har de skött sig över sommaren?

– Det ser bra ut, alla har kört på bra trots semester och det känns bra att vi inte behöver lägga all tid på grundträning i augusti. Det märks att vi har en träningsvillig grupp. Sedan kommer vi inte undan hård träning nu i början men grunden är lagd och den är oerhört viktig.

Hur ser träningen ut nu i början?

– Vi kör igång lite lugnt genom att möta Champions League-mästarna i morgon. Dagens träning är bara en mjukstart där vi får känna på boll och värma upp om man nu behöver det i den här värmen. Nästa vecka börjar vi nöta anfallsspel samtidigt som vi parallellt kör fys i olika former givetvis. Sedan börjar vi närma oss träningsläger och matcher och innan dess så skall vi ha hunnit en bit på väg med grupparbeten och träning på vårt spel samt hur vi vill att det skall se ut i största allmänhet under säsongen.

Förändrar ni något i upplägget från förra säsongen?

– Nytt för i år är att vi kommer testa Life Kinetik, vi börjar i augusti med en tolvveckorsperiod. Ett mycket intressant koncept där man vidgar synfält, arbetar med hjärnans kopplingar och detta genom koordinationsträning. Ett koncept som Dortmund har testat i fotbollen och i Sverige är det några fotbollslag som tränar efter samma koncept. Annars kommer vi ligga kvar med friidrottsträning och vårt koncept som innebär fart och fläkt.

Match mot Flensburg som sagt, vad kan vi vänta oss när ni saknar en mängd spelare?

– En match som givetvis inte är all in för något av lagen i detta skedet av säsongen men viktig på så sätt att vi drar igång och det är ett bra avstamp mot kommande säsong. Spelare saknar man alltid mer eller mindre och det gäller alltid att få ut max av det man kan ställa upp med och det är bra för några spelare att direkt ta stort ansvar. Det blir spännande att se hur vi kommer att prestera.

Ni letar en högernia till, hur ser det ut?

– Det har nog blivit en liten större grej än vad det är. Vi är nöjda med den trupp vi har men vi letar alltid nya spelare som kan passa in hos oss. Det måste vara kvalitet, vi kommer inte ta in vad som helst, om vi nu hittar någon vänsterhänt där vi har tre långtidsskador. Vi tror mycket på de spelarna som just nu är skadade så vi letar efter någon som passar in hos oss och kanske kan avlasta fram till januari eller skriva ett längre kontrakt på sikt. En ganska svår ekvation att få ihop i detta läget av säsongen. Men som sagt inget som vi tränare eller spelare lägger jättemycket fokus på utan vi har den truppen vi har och vi är nöjda med den.
Skrivet av Martin Johansson   
2014-07-24 18:01