Nilsson_Johan_H43_131123
Förra säsongens stora genombrottsman Johan Nilsson förlänger kontraktet. Foto: Tommy Holl

Johan Nilsson stannar i Alingsås HK till 2017

Johan Nilsson fick sitt stora genombrott säsongen som gick, då framför allt i slutspelet där han vann skytteligan. Nu har Nilsson och Alingsås HK kommit överens om ett nytt avtal.

– Det känns jättebra nu när allt är klart, säger Johan Nilsson.

Det nya avtalet, som gäller till och med våren 2017, ersätter det nuvarande som skulle ha löpt ut våren 2015.

– Det känns jättebra nu när allt är klart. Vi har småpratat om en förlängning sedan i vintras men ingen av oss har känt att det varit någon brådska, det har hela tiden känts självklart att stanna kvar i AHK.

Johan kom till Alingsås från moderklubben IK Baltichov 2010 och efter ett år i juniorlaget erbjöds han ett A-lagskontrakt och har sedan tagit stora kliv i sin utveckling varje år, något även laget och föreningen gjort enligt Nilsson:

– När jag kom upp i A-laget var åldersstrukturen en annan. Idag tillhör jag som 21-åring mittenskiktet rent åldersmässigt. Klubben har gått igenom en liten generationsväxling och gjort det bra, man satsar på unga, hungriga, spelare som hela tiden vill framåt.Ÿ

Klubbchefen Christer Mårtensson om kontraktsförlängningen:

– Vi river det gamla avtalet och ersätter det med ett nytt, och det är Johan verkligen värd. Han har presterat på en hög nivå hela säsongen, med slutspelet som höjdpunkt, och utvecklas varje dag. Dessutom är det en fantastisk bra kille på alla sätt och vis, en person vi gärna vill ha i vår förening.

ŸOckså tränaren Mikael Franzén är nöjd med att få ha kvar Johan i sitt lag:

– Johan har varit en av våra viktigaste spelare under de två senaste säsongerna. Han har blommat ut i takt med att speltiden ökat, och nu vet även alla utanför laget hur bra han är. Bra bakåt har han alltid varit, nu går han också in och levererar varje gång i offensiven. Resan Johan gjort påminner lite om det Daniel Tellander gjorde förra året, nu var det Johans tur med SM-guld och landslagsdebut. Det är alltid lite extra roligt när spelare som Johan får sitt genombrott, grovjobbaren som alltid ger allt i alla situationer.
Skrivet av Martin Johansson   
2014-06-30 11:27