SM-guld till Alingsås igen!

Det kom ett brev från guldtränaren Mikael Franzén, klicka på läs mer för att se vad han har på hjärtat.

Har aldrig arbetat som rubriksättare men gillar denna skarpt! Det är andra gången Alingsås HK tar SM-guld så nu är vi inte bara en dagslända utan nu har vi skapat något större! Detta har vi skapat tillsammans med er alla alingsåsare i allmänhet och ni i Blåljus i synnerhet. Är tvungen att nypa mig i armen för att fatta vad ni har ställt till med (och vad vi tillsammans har ställt till med).

Först en mycket rolig säsong med nästintill en fördubbling av publiksiffran och mycket bra stämning i Estrad Alingsås. Vissa matcher helt öronbedövande även i grundspel. Sedan stegrades festen från kvartsfinalerna mot Malmö där 1 400 i andra matchen lät som 30 000. Bortafansrutinen satte sig också väldigt bra! Sista halvleken i den kvartsfinalserien bars vi fram och det gjorde att vi tog oss till semi mot Guif som valde oss.

Vi var tvungna att stjäla en bortamatch och Blåljus ställde upp rejält. Efter en förstamatch med skrivbordsarbete så vann vi första hemma och därefter förlorade vi första borta för att stjäla tredje borta med ett riktigt Hitchcock-avslut med Johan Nilsson i huvudrollen. Den fjärde och sista matchen var otrolig på många sätt. En mycket bra match från vår sida och en fullständigt lysande blåklädd ljudkuliss som tog oss till final i Malmö.

En final där ena kurvan var helt magisk och redan under uppvärmningen fick jag intala mig att njuta. För den stämningen ni skapade är svårslagen och det gäller som sagt att fånga dagen. Matchen i sig var rafflande och det svängde åt båda håll och med tre ner med tio minuter kvar så var det som om killarna bara bestämde sig för att vinna. Jesper Konradsson sätter spiken i kistan med tio sekunder kvar och festen kunde börja.

Vill uttrycka ett stort tack till den fantastiska publik som vi hade med oss och det fantastiska bemötandet på torgen dagen efter. Vi känner verkligen att vi har en hel stad bakom oss och vill med dessa rader återigen uttrycka vår tacksamhet för allt det stöd ni har gett under säsongen och under finalhelgen!

I en förening finns det många som inte får så mycket cred för allt de gör. Vill börja i det stora och tacka alla ungdomsledare, ledare, funktionärer, Blåljus och medlemmar. Vi är Alingsås HK och ni är fantastiska!

En verksamhet kostar pengar och en stor del kommer från våra sponsorer, tack alla sponsorer och välkomna tillbaka nästa säsong!

Sedan har vi ett kansli med Christer, Lena, Maria och Maria som står för hjärtat i verksamheten styrt av en väl fungerande styrelse med Lennart i spetsen, tack för denna säsong!

Runt laget och föreningen så snurrar det en hel del personer som gör att vi syns på sociala medier och syns i media. Daniel, Martin och Martin. Tack för att ni lägger många timmar på oss!

Sen har vi de som ser till att vi kan verka i Estrad och husera i en säker och fräsch miljö, tack Nenad och Magnus.

Ett lag behöver service och ompyssling och det har vi verkligen fått genom Göran, Lennart, Lena, Kim och Agneta. Tack för ert hårda arbete!

Ett lag behöver en fysik för att ta sig hela vägen och där visade vi verkligen att vi är långt framme, tack Robert, Ingvar och Hälsostudion.

Ett lag behöver dedikerade spelare för att vinna SM-guld. Tack Mikael, Alexander, Daniel, Anton, Max, Glenn, Erik, Marcus, Johan, Alexander, Pontus, Markus, Erik, Jesper, Felix, Fredrik, Pål och Johan. Vissa spelare lämnar tyvärr efter säsongen vilket i sig inte är så konstigt för så är det varje år men jag vill passa på och tacka för er tid i AHK. Det har varit en ära att få träna er!

Ett lag behöver bra stöd för att vinna, Christer och Per, tack för samtal och stöttning!

Ett lag är ingenting om det inte finns möjlighet att lyfta upp spelare ibland och tack till juniortränare Magnus och Anders!

Tack NIU och Torbjörn för många fikor under året!

Tack Stures för den helt fantastiska maten efter alla träningar.

Tack Majornapromenaden med musik i hörlurarna från Håkan Hellström och Timo Räisänen. Matchpromenaden från Masthugget till Redberget med Offsides podcast i lurarna. Ångbåtsbryggan, Bräckboden i Kungälv, Tant Rut i Kungälv, Fiken i Götet (ni vet vilka behöver inte nämna er med namn), Finkaffet på Statoil i Floda, våra segerpromenader i Malmö, Eskilstuna och Malmö. Min utslitna ryggsäck, min svarta bok och min familj som faktiskt har stått ut med mig under ett långt slutspel!

Tack Daniel för ditt fantastiska arbete med målvakterna.

Vill även tacka våra målbilder fruktkorg, orientering, det pålästa djuret och YOFO.

Tack Peter för en teaterföreställning som faktiskt betydde mer än du tror. Dagarna innan SM-finalen gjorde jag och Dennis en film som nog lättade upp spänningen lite och gjorde att vi var lite mer avslappnande under lördagen.

Sist men inte minst Dennis Sandberg, du får inte alltid det beröm du förtjänar men det var ingen tillfällighet att vi kramades tre gånger efter finalen. Tack Dennis för att du stod ut med mig under säsongen!

Nu njuter vi av vädret och av smaken av SM-guld ett tag till så ses vi i Guldstaden Alingsås!

Mikael Franzén
Skrivet av Martin Johansson   
2014-05-28 21:22