Alingsås lämnar in protest efter semi 1

Alingsås HK har lämnat in en protest efter första semifinalen i Eskilstuna. Denna protest kommer nu att hanteras av Protestutskottet.

Protesten rör felaktigheter av tidtagning under första förlängningens slutskede. Enligt Alingsås HK är det tydligt att förlängningen av någon anledning pågick fem sekunder för länge. Detta i ett mycket avgörande skede för vilket lag som skall ses som vinnare av semifinal 1.

Varför lämnar Alingsås HK in en protest?

– Det känns givetvis lite surt att behöva lämna in en protest efter en sådan makalös tillställning som det var i går, men direkt efter matchen gjorde våra tränare klart att de ville att vi skulle protestera om de oklara omständigheterna kring tidtagningen. Det är många som därefter har engagerat sig i just detta och när vi sedan fick fram bevisning i form att vi själva klockade matchvideon så fann vi ingen annan utväg än att lämna in en formell protest. Nu är det upp till de opartiska att besluta vad som är rätt och fel och hur man sedan skall reglerar detta, säger Christer Mårtensson, klubbchef i Alingsås HK.

Hur har ledare och spelare reagerat?

– Vi har bestämt att jag skall besvara alla frågor angående protesten och det somhände under matchens slutskede. Spelarna och tränarna är mentalt redan på väg in i nästa match. Givetvis var det lite upprörda känslor direkt efter matchen, men de har sagt till oss hur de upplevt situationen och sedan har de släppt det. De är vana att leva i den så kallade slutspelsbubblan och fokuserar nu på nästa match. Om det står 1-0 eller 0-1 inför den spelar för dem ingen som helst roll, säger Christer vidare.


Vid frågor vänligen kontakta:
Christer Mårtensson, klubbchef Alingsås HK.
070-735 63 84
Skrivet av Alingsås HK   
2014-05-03 16:07