Mikael Franzén om semifinalmotståndet

Som väntat blev det Eskilstuna Guif i semifinal för AHK, hemsidan tog ett snack med tränare Mikael Franzén för att höra vad han tycker om AHK:s motståndare.


Då blev det alltså Guif som blev motståndarna i semin, dina tankar om det?

Godtemplarna från Eskilstuna vann serien och har 19 raka matcher utan förlust, så det är helt klart landets bästa lag just nu. De har hemmaplansfördel och är ett otroligt starkt lag. Så det kunde inte blivit tuffare.

Vad kan vi räkna med för matchbild?

Det blir helt klart inte att bli någon tuggummihandboll. Det är två lag som spelar ganska offensivt försvar och med bra tryck i kontringarna. I anfallsspelet är det även där bollsläpp i högt tempo, det blir att åka av tror jag. Båda lagen vill spela handboll så jag tror det kan bli en kul matchserie för publiken. Det gäller nog även för åskådarna att de är på tårna, det kommer inte finnas några döda punkter i matcherna.

Hur hade ni förberett er på motståndare?

I med att vi spelade femte kvartsfinalen i lördags och inte kunde lägga fokus på motståndare tidigare än så, ligger väl Guif lite före oss i analysee. Men det är deras rätt då de var bäst i serien och vi börjar med genomgång ikväll så det känns rätt ok ändå. Men det är klart att vi trodde det skulle bli Guif, vi hade också valt Alingsås om vi vann serien och fick välja på Lugi och Alingsås.

Vad måste man se upp med i Guif?

Helge Freiman har varit glödhet under våren, Mathias Tholin gör alltid sitt jobb och är oerhört viktig för dem. Daniel Pettersson på andra kanten är en av elitseriens absolut bästa högerkanter. Men totalt sett är Guif ett mycket bra lag, där alla har hittat sina roller och de är oerhört trygga med sin spelidé.
Skrivet av Martin Johansson   
2014-04-29 11:33