Fyra snabba med Franzén

Mindre än åtta timmar kvar till den fjärde kvartsfinalen mot HK Malmö, ahk.nu passade på att kolla läget med tränare Mikael Franzén.


Om du ska sammafatta de tre kvartsfinalerna som spelats, hur gör du det?

Första matchen var det Malmö som styrde och de gjorde en riktigt bra match. De var väldigt fokuserade och pålästa och det i sin tur gjorde oss dåliga. I andra matchen så tyckte jag nog att vi var lite bättre och vann rättvist även om det blev lite väl spännande i slutet, men det visar på att de lag som är med i slutspel är bra och att det egentligen inte skiljer så mycket mellan lagen. Senast i Estrad var vi i förarsätet hela matchen, men vi ledde ändå bara med två mål i halvtid. Sedan i andra gjorde vi ett ryck och det kändes som att Malmö varvade ner och började ladda för nästa match när det var 20 minuter kvar.

Vad har ni fokuserat på till den fjärde matchen?

Vi har tittat på detaljer i vårt anfallsspel och sett till att kropparna är så fräscha som de bara kan vara. Givetvis har vi tittat på video för att hitta något mål framåt och något mål bakåt. Vi har varit bra förberedda till varje match och det känner vi att vi är nu också. Det är lätt hänt att man tittar väldigt mycket när man förlorar en match och lite mindre när man vinner, men vi har verkligen inte lämnat något åt slumpen känns det som, det är det alltdet handlar om i ett slutspel. Allting ställs på sin spets och allt blir viktigare och viktigare, varje mål är värt hur mycket som helst.

Det har varit en del snack om dåliga publiksiffror i de två första hemmamatcherna, vad är din åsikt om det hela?

Det skulle vara oerhört konstigt om det blev exakt likadant som förra säsongen. Det var en sjuk matchserie där vi hade allt att vinna och det var dessutom invigning av Estrad, vem ville missa det? Och de som upplevde förlängningar och straffar och ett oerhört tryck kom givetvis tillbaka till andra matchen. Det här är en annan matchserie där vi fick välja motstånd och om vi hade valt Sävehof så tror jag nog det hade blivit över 2 000. Men jag tycker att 1 700 i en tv sänd match är bra och det var ett fantastiskt tryck senast, det bästa denna säsong helt klart. Jag väljer att hylla de som är där och de som skapar den underbara stämning som är i Estrad Alingsås. Helt unikt i Sverige hävdar jag, intimt och en oerhörd ljudkuliss.

Finns det mer ni kan göra för att locka publiken till Estrad?

Givetvis får vi som lag och förening försöka arbeta hårdare för att locka än mer folk, men att gå från 900 i Nolhaga till 1 700 i Estrad är något oerhört positivt i mina ögon. Vi skall vara hela Alingsås angelägenhet och då skall vi lyssna av och försöka få med oss alla. Det är en viktig uppgift för oss och det vet jag att det är många som arbetar med, dessutom arbetar de mängder av timmar ideellt och det förtjänar mycket stor respekt tycker jag. Det är det som är grundbulten i Alingsås – alla positiva människor som brinner för handbollen.
Skrivet av Martin Johansson   
2014-04-24 10:45