Frend_Ofors_Emil_140422Emil Frend Öfors kommer att att spela för Alingsås HK i höst. Foto: Daniel Vandor

Landslagsman till Alingsås HK

Emil Frend Öfors, en av Sveriges mest talangfulla vänstersexor, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Alingsås HK. 19-åringen lämnar därmed moderklubben IFK Tumba.

Storväxte Frend Öfors är en tvåvägsspelare som den här säsongen gjorde 130 mål i allsvenskan, sjunde flest av alla. Han har varit bofast i juniorlandslaget där han spelat med Jesper Konradsson, Markus Stegefelt och Oscar Bergendahl, ett av AHK:s övriga nyförvärv till nästa år. Dessutom har han spelat med nye AHK-målvakten Rickard Frisk i Tumba den gångna säsongen (A-laget spelar under namnet Caperiotumba. övriga föreningen under IFK Tumba) plus att hans första handbollstränare i karriären är en viss Mikael Aggefors.

– Jag har hört mycket bra om AHK och tycker väldigt mycket om deras snabba spel med många kontringar. I och med att jag redan känner eller i alla fall känner till flera spelare i laget tror jag att det också blir lättare för mig att komma in både spelmässigt och socialt. Det ska bli riktigt kul att spela för AHK de kommande åren, säger han.

 

Tränaren Mikael Franzén:

– Emil är en mycket spännande spelare som tillsammans med Daniel Tellander kommer att bilda en mycket stark vänsterkant. Han har tillsammans med Rikard Frisk spelat mycket bra kontringshandboll i Tumba. Dessutom så kan han även spela tvåa bakåt vilket gör att vi kan tänka lite annorlunda när det gäller försvarsspel. Det känns väldigt bra att han valde Alingsås HK och nu har vi ytterligare en framtidsman i truppen som ska bli mycket spännande att följa.
Ÿ   Ÿ

Christer Mårtensson, klubbchef i Alingsås HK:
– Vi har haft ögonen på Emil en längre tid och är glada att han valt att komma till oss. Att så många talangfulla spelare valt Alingsås HK visar att vi gör någonting rätt. Emil har alla förutsättningar för att bli toppspelare i elitserien och det ska bli spännande att se honom ta nästa kliv i utvecklingen.
Ÿ   Ÿ   Ÿ

I och med värvningen av Frend Öfors har AHK 20 kontrakterade spelare inför säsongen 2014/15.

– Det är klart att det känns otroligt skönt att vi redan i april har kommit så här långt med lagbygget för nästa säsong och att vi nu kan lägga allt fokus på att ta oss så långt som möjligt i slutspelet, säger Mårtensson. 

Namn: Emil Frend Öfors.
Född: 13 september 1994.
Längd/vikt: 193 cm/87 kg.
Position: Vänstersex.
Klubbar: IFK Tumba/CaperioTumba (–2014), Alingsås HK (2014–).
Meriter: 17 J- och 2 U-landskamper, SM-guld med IFK Tumba både som A-pojk och junior, uttagen i All Star Team vid JSM 2013.

Kontrakterade spelare i AHK säsongen 2014/15:
Målvakter: Mikael Aggefors, Rickard Frisk (ny), Erik Pettersson (ny).
Vänstersex: Daniel Tellander, Emil Frend Öfors (ny).
Vänsternio: Pontus Johansson, Markus Stegefelt, Fredrik Larsson (ny), Oliver Löfwenius (ny).
Mittnio: Jesper Konradsson, Fredrik Teern, Felix Claar.
Högernio: Johan Fagerlund, Pål Wetterbrandt, Johan Nilsson (även H6).
Högersex: Marcus Enström, Andreas Flodman (ny).
Mittsex: Max Darj, Erik Östling, Oscar Bergendahl (ny).

Skrivet av Daniel Vandor   
2014-04-22 14:48