Flodman_AndreasU21-världsmästaren och allsvenska skyttekungen Andreas Flodman. Foto: Daniel Vandor

Allsvenska skyttekungen till Alingsås HK

Alingsås HK har gjort klart VästeråsIrstas Andreas Flodman. 21-åringen, med Eskilstuna Guif som moderklubb, har de två senaste säsongerna spelat för VästeråsIrsta HF. Kontraktet är skrivet för de kommande två säsongerna, det vill säga till och med våren 2016.

Förra säsongen gjorde Flodman 91 mål för VästeråsIrsta i elitserien och den här säsongen vann han allsvenskans skytteliga med sina 157 mål. Flodman, som kan spela både som högersexa och högernia, kan också titulera sig som världsmästare efter att han ingick i det svenska U21-landslaget som i somras tog VM-guld.

– Det känns jättebra att komma till en etablerad klubb som är med och slåss i toppen av serien och jagar Europaplatser. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas i Alingsås och det känns som att spelet kommer att passa mig bra. Jag gillar att kontra och spela snabb handboll, säger han.

Tränaren Mikael Franzén:

– Andreas har visat i VästeråsIrsta, både elitserien och allsvenskan, att han älskar att göra mål. Det är en snabb kantspelare som gillar att kontra och är bra i läget. Dessutom kan han även avlasta lite på nio meter. Vi ser i Flodman en mycket bra spelare som har valt att ta nästa kliv i sin utveckling hos oss vilket vi är mycket nöjda med.

Christer Mårtensson, klubbchef i Alingsås HK:

– Andreas är en spelare som vi tidigt bestämde att vi ville ha till Alingsås HK och det känns riktigt bra att vi kunnat knyta upp honom. Det är en spelare som redan är bra, men kommer att kunna utvecklas ytterligare och han kommer att passa jättebra in i vårt lag och spel.

Namn: Andreas Flodman
Född: 14 mars 1993
Längd/vikt: 183 cm/85 kg
Position: Högersexa/högernia
Klubbar: Eskilstuna Guif (–12), VästeråsIrsta HF (12–14), Alingsås HK (14–).
Meriter: U21-världsmästare 2013, skytteligaseger i allsvenskan 2013/14, 6 J- och 15 U-landskamper.

Skrivet av Daniel Vandor   
2014-04-14 18:23