Konradsson_jesper_malmoJesper Konradsson har gjort tio mål mot Malmö den här säsongen. Foto: Tommy Holl

Framspelaren har blivit skyttekung också

Han har bara blivit bättre och bättre ju längre säsongen har gått och vann såväl den interna skytteligan som assistligan. Nu är Jesper Konradsson rejält laddad för slutspelet.
– Vi är många som är i bra form just nu, säger 19-åringen. 

Sju mål och tio assist, det var Jesper Konradssons facit i den avslutande elitseriematchen mot Ystad i tisdags. Nu ska det kanske inte dras för stora växlar av den överkörningen (42–19), men man kan kolla på i stort sett vilken match som helst efter jul och se att Jesper Konradsson storspelat.

– Jag känner själv att jag är i riktigt bra form och det har varit en oerhört rolig säsong, både för mig själv och för laget. Jag känner att jag utvecklats mycket under säsongen.

Var har du utvecklats mest?

 – Målskyttet framför allt. Mitt skott har blivit lite bättre och jag har haft självförtroende nog att ta fler avslut själv. Nu skjuter jag runt tio skott per match och trivs med det. 

Statistiken vittnar också om målskyttet har ökat rejält jämfört med förra säsongen. 87 mål då blev 136 under den här säsongens grundserie. ”Konny” passerade också Daniel Tellander i sista matchen och blev AHK:s bäste målskytt under säsongen. Dessutom vann han den interna assistligan med sina 95 målgivande passningar.

Någon annan hemlighet till att du varit så bra under säsongen?

 – Jag har utvecklat min fysiska status väldigt mycket, jag har tränat hårdare, även  när vi har haft det tätt med matcher. Jag var på VM i somras och kom in sent och fick inte samma träning som de andra, så jag var lite seg i inledningen av säsongen, men sedan lossnade det och nu känner jag att det funkar riktigt bra. Uppehållet inför senaste matchen gav också formtoppningsmöjligheter. 

 

Trots att Alingsås slutade trea i serien och gjorde näst flest mål av alla lag tar sig lagets bäste målskytt – Konradsson alltså – in först som sista man på topp-20-listan. En styrka, menar han. 

– Det visar att det inte bara är en, utan att vi är många som kliver fram och levererar. Alla i laget kan göra och har gjort det under säsongen, vi har många olika målskyttar i varje match. Kolla på högernio till exempel där vi har haft tre som levererat plus att vi haft högerhänta spelare där nu när ”Fagge” (Johan Fagerlund) och Pål (Wetterbrandt) varit borta. 

Malmö i kvartsfinalen, vad säger du om motståndet? 

 – Vi har väl haft tur att ha mött dem när de inte haft sina bästa matcher och vunnit lite enkelt, men det känns som att de har mycket mer att ge. Och vilket lag vi än skulle möttt skulle det bli en tuff kvartsfinalserie. Men jag har en bra magkänsla och känner att vi är många som är i bra form just nu. 

Om du själv inte avgör matchen, vem gör det? 

– Alexander Borgstedt. Han älskar att kliva fram i viktiga lägen, han älskar såna här situationer. Annars är hela laget redo. Men förhoppningsvis ska det inte behöva dröja till slutet innan det är avgjort, även om det har en tendens att bli så när det är slutspel. 

BILJETTINFORMATION TILL SLUTSPELET

Skrivet av Daniel Vandor   
2014-04-11 21:53