Per Johansson tillbaka i Alingsås HK

Alingsås HK kommer återigen att kunna dra nytta av Per Johanssons tjänster. Den förre förbundskaptenen kommer under slutspelet att samarbeta med AHK:s tränarduo Mikael Franzén och Dennis Sandberg.
– Jag blev väldigt smickrad när de tog den första kontakten med mig för en månad sedan och vi har redan haft några inspirerande samtal. Att det är just AHK känns extra speciellt eftersom det tillsammans med Kroppskultur är den klubb som ligger mig allra varmast om hjärtat, säger Johansson.

Per Johansson tränade Alingsås HK 1999 till 2002 och var sedan under många år i för­bundets tjänst. Tillsammans med Ingemar Linnéll ledde han killarnas 82/83-årgång till UVM-guld 2003 och under sin tid som förbundskapten för damlandslaget firade han  stora triumfer med EM-silvret 2010 som höjdpunkten.

– Som jag ser det så har Mikael och Dennis skapat något unikt i AHK och fått ut otroligt mycket av det material som de har. De har haft en fin säsong, men samtidigt strävar de hela tiden efter att bli ännu bättre och vill att jag ska kunna komma in med andra ögon och frågeställningar. Jag hoppas vi kan fortsätta att ha givande och lyckade samtal.

Huvudtränaren Mikael Franzén förklarar varför han ville få in Per Johansson:

– Jag och Dennis var på en minikonferens i januari och diskuterade hur vi skulle kunna utvecklas som ledare. Jag hade tidigare haft Kent-Harry Andersson som mentor och jag trivdes med det, man behöver någon utomstående som kan vara kritiskt och ställa frågor. Pers namn dök upp och vi är väldigt glada att han tackade ja.

– Han kommer att vara ett extrastöd till mig och Dennis i slutspelet. Han ska analysera vår coachning och matchning och även vara ett bollplank i det matchförberedande. Initialt är det ett samarbete under slutspelet, men jag hoppas att det blir långsiktigt. Per har en helt otrolig energi och det känns hur bra som helst just nu.

Christer Mårtensson, klubbchef i Alingsås HK:

– Mikael och Dennis föreslog den här lösningen och det ställde vi oss väldigt positiva till. Vi vet att vi i Per får en oerhört noggrann och ambitiös ledare som alltid går in med 100 procent. Han är jättetaggad för det här och jag tror att han kan tillföra mycket. 

Alingsås HK slutade trea i elitserien och möter i kvartsfinalen HK Malmö. Den första matchen spelas i Estrad Alingsås på söndag (13 april). Match två spelas i Baltiska Hallen i Malmö på onsdag (16 april) innan det återigen blir spel i Estrad Alingsås på annandag påsk (21 april).

Skrivet av Daniel Vandor   
2014-04-11 18:05