borgstedt_alexander_rik_140313
Alexander Borgstedt gjorde flera viktiga mål i segermatchen mot Redbergslid. Foto: Tommy Holl.

Tredje uddamålsvinsten mot RIK

Alingsås HK tog sin tredje raka uddamålsseger mot Redbergslids IK den här säsongen. Detta efter en ganska hafsig match mot ett disciplinerat RIK som stod upp bra men snuvades på båda poängen. Tungt.

– Lite tur idag men också en bit skicklighet. Sådana här segrar förtjänar man, RIK kämpar på och gör det bra när vi ska döda matchen vid tre måls ledning, säger tränare Mikael Franzén.

Derby igen och det mellan två lag som båda förlorade i senaste omgången. Upplagt för revanschlust med andra ord. Med två uddamålsförluster på kontot båda gångerna mot AHK så var det inte helt otänkbart att just RIK var extra taggade inför kvällens match.

AHK kom till spel utan sina ordinarie kanter Daniel Tellander och Marcus Enström men med Simon Dyberg, född 96, i laguppställningen. Han fick känna på det i några minuter och höll sånär på att få ett finfint läge i en kontring. Men RIK hann ifatt honom i sista stund.

RIK spelade sitt fem-ett-försvar i hopp om att störa speluppläggare Jesper Konradssons intentioner, men oj vad han trots det dominerade första 15. Det tillsammans med Lars Bernhardsson i bortalaget.

De två bjöd på varsin tjusig målshow och övriga spelare tycktes mest hänfört beundra deras respektive framfart. Bernhardssons skott ser inte så svåra ut men är äckligt välplacerade. Han stod för sex baljor ikväll. "Konny" nådde ett bättre inklusive några drömpass till Max Darj som förvaltades väl från linjen.

Tony Heeringson gör en stark match i bortakassen och stoppar det mesta som kommer i hans väg i början av matchen. Kollega Mikael Aggefors har det tuffare till en början men når till slut fina 48 procent. 41 procent på Tony efter full tid.

RIK var i ledning med 12-10 när Johan Nilsson stod för ett grant solonummer och AHK knappar in ett mål. Alexander Borgstedt har varit lyckosam mot RIK tidigare denna säsong och dagens match var inget undantag. Mycket vilja, adrenalin och skottglädje från hans sida. Han var en god anledning till att det stod 14-14 i paus.

Första halvlek bjöd på hafsigt spel från båda lagen och stundtals var det rena rama ge-bort-bollen-festivalen. Många tappade men också många fångade. Båda lagen ställer om snabbt när tillfälle ges men får bara lite lagom utdelning på det. Bra hemspring från både blått och vitt.

- Jag fick springa mycket idag och kom i bra lägen flera gånger men de var med mig hela vägen in och jag fick lite ruttna vinklar. Men gött att sätta en boll stolpe in, säger Anton Svensson som hade en svettig afton i både försvar och anfall.

Andra halvlek börjar som den första. Tony Heeringson räddar. Den långe Gustav Arrhenius kommer sedan in i RIK och sätter några bollar när bortalaget behöver det som bäst och håller sitt lag nära AHK i målprotokollet. Även Linus Arnesson i
RIK kommer igång fint och står för sju mål ikväll trots att han haltade runt ett tag efter en dust.

När AHK går till 25-22 med sex minuter kvar borde det var klart men inte. RIK visar moral och håller liv i matchen. Vid 26-25 försöker AHK avgöra i ett långt anfall men blir till slut avblåsta för ruff. I samband med detta vrider Johan Fagerlund till knät och tvingas lämna banan bandagerad och haltande. Det såg inte alls bra ut.

RIK tar in en extra utespelare och försöker få till en kvittering. De kommer till ett riktigt bra läge i de sista skälvande sekunderna men bollen går stolpe ut. Och var inte "Agge" lite på den?

Stackars RIK igen men grattis AHK igen som får stående ovationer från drygt 1 700 på plats. De flesta mer än nöjda med utgången.

– Det här var bittert. Går inte att förklara hur mycket och mycket stolpe ut för oss idag. Och alldeles för mycket Hawaiihandboll. AHK gör ett mål mer än oss. Igen. Så är det bara. Men i slutspelet har vi allt att vinna, säger RIK:s Mario Lipovac.

Alingsås HK – Redbergslids IK 26–25 (14–14)

AHK: Jesper Konradsson 7, Alexander Borgstedt 5, Johan Fagerlund 4 (1), Max Darj 3, Johan Nilsson 3, Fredrik Teern, Pontus Johansson, Anton Svensson.

RIK: Linus Arnesson 7, Lars Bernhardsson 6, Tobias Johansson 6 (3), Gustav Arrhenius 3, Mario Lipovac, Charlie Sjöstrand.

Målvakter:

* AHK: Mikael Aggefors 19/40=48% + 1/4 7m, Alexander Johnsson 0/1 7m.
* RIK: Tony Heeringson 17/41=41% + 2/4 7m.

Straffar:

* AHK: 2/4.
* RIK: 4/5.

Utvisningar:

* AHK: 1x2 min.
* RIK: 2x2 min.

Domare: Emil Blanck & Andreas Isén.

Publik: 1 730. 
Skrivet av Peter Behrman   
2014-03-13 22:01