AHK uddamålsföll mot Hammarby

Åttamålsseger och övertagen serieledning i torsdags – desto dystrare miner i Alingsås HK två dagar senare. Säsongens sjunde förlust kom efter att Hammarby vann med uddamålet, 26–25 (15–11).

– Vi förtjänade kanske inte någon poäng sett till hur det såg ut, men det är ändå surt när vi var så nära på slutet, säger AHK-tränaren Mikael Franzén.

Eriksdalshallen har knappast varit en drömarena för Alingsås HK de senaste åren, men efter att ha vunnit båda mötena med Hammarby den här säsongen och med ett härligt självförtroende efter fem raka segrar och serieledning fanns ändå förhoppningar om att kunna komma ta med sig en eller båda poängen hem.

Det blev till slut riktigt spännande, även om Hammarby under nästan hela matchen satt i förarsätet. Faktum är att Alingsås inte en enda gång var i ledning. När xx minuter återstod kändes hemmasegern stenklar – ledningen var 25–20 – men efter ett gäng svettiga räddningar av målvakten Mikael Aggefors och effektivitet i offensiven var ställningen hastigt och lustigt 25–25 och AHK var dessutom i anfall för att ta över ledningen, men missade sina tre sista anfall. Med tio sekunder kvar att spela fick man ändå en sista chans att kvittera, men den förre AHK-målvakten Daniel Svensson blev stor hjälte för Hammarby.

– Vi visade fin moral de sista tio minuterna, men totalt sett var vi inte tillräckligt bra som lag i dag. Hammarby hanterade det spel som blev bättre än vi, med långa anfall och tempoväxlingar. Vi får inte tag på dem och får därför varken första- eller andrafaskontringar, säger Mikael Franzén.

Hammarby IF–Alingsås HK 26–25 (15–11)

HIF: Josef Pujol 6, Johan Nilsson 5, Jonatan Wenell 5, Martin Dolk 4, Alexander Morsten 3, Nils Pettersson 2, Gunnar Pettersson.
AHK: Johan Fagerlund 5, Pontus Johansson 5, Jesper Konradsson 4, Max Darj 3, Marcus Enström 3, Alexander Borgstedt 2, Anton Svensson 2, Markus Stegefelt (1).

Utvisningar, HIF: 1x2 min. AHK: 2x2 min. 

Domare: Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik.

Skrivet av Daniel Vandor   
2014-03-08 19:12