darj_max_onnered_140220
Lagkapten Max Darj anförde styrkorna mot Önnered. Foto: Tommy Holl.

AHK-seger mot Önnered

Det som från början såg ut att bli en enkelt seger blev till slut en halv rysare. Trots ledning 11–2 efter 23 minuter fick AHK i den andra halvleken kämpa rejält för att ordna två poäng borta mot Önnered.

– Våra första 20 minuter är rent fantastiska, vi spelar helt perfekt bakåt och därtill helt ok framåt, säger AHK-tränaren Mikael Franzén efter matchen.

Sällan eller aldrig har väl Alingsås HK fått en så bra start på en match. Ledning 3–0 efter fem mintuer, 6–0 efter tio, 7–1 efter 15 och 11–2 efter 23 minuter är inget att leka med, men sedan började det gå troll i det hela.

– Våra första 20 minuter är rent fantastiska, vi spelar helt perfekt bakåt och därtill helt ok framåt. Det som var roligt att se var att vi gick runt på många spelare och alla som kom in spelade lika bra i defensiven, säger tränaren Mikael Franzén efter matchen.

I ledning 11–2 fick AHK en straff samtidigt som en hemmaspelare visades ut, men straffen bränden och Önnered kunde istället vinna utvisningen med 1–0. När man väl fått smak på målskytte såg man till att minska underläget till sju bollar i form av 5–12 i paus.

– Vi åker på en utvisning med minuten kvar av första och förlorar undertalet med 2–0, där någonstans började Önnered få vittring, säger Franzén.

Det skulle dock dröja innan det blev jämnt då AHK trots allt fortsatte att göra mål, i alla fall fram tills man ledde med 15–10 då man brände en kontring.

– Mål där och matchen är körd tror jag, men vi går ner oss lite samtidigt som Önnered fortsätter att kriga på, det ska de ha allt beröm i världen för.

En som krigade bra var målvakten Adam Krantz som sett över 60 minuter överglänste Mikael Aggefors och vann målvaktsmatchen med 16–14 i räddningar och 46–42 i procent. Även Pontus Mellegård var en starkt bidragande orsak till att hemmalaget i detta skede gjorde fyra raka mål fram till underläge 14–15.

– Vi går på de saker vi pratat om, och som vi klarade så bra i första halvlek. Detta kombinerat med att vi ibland avslutar med lite för små marginaler ställer till det lite för oss.

Dock lyckades man aldrig fick den så viktiga kvitteringsbollen. Marcus Enström (1) och Johan Fagerlund (2) såg tillsammans vid tre tillfällen till att ge AHK en tvåmålsledning när Önnered närmat sig till ett.

Sista tio minuterna var det sedan egentligen ingen fara på taket och AHK:s segersiffror skrevs till 24–19.

– Vi har bra kontroll på det hela på slutet och egentligen var jag nog aldrig riktigt nervös för jag tycker att vi stod bra bakåt hela tiden, trots att de närmade sig målmässigt.

En viktig kugge i dagens AHK var Johan Fagerlund.

– Som så många gånger förr kliver "Fagge" fram när det verkligen gäller och gör viktiga mål, har är bra på det där. En annan plusvariant idag var Mikael Aggefors målvaktsspel i den första halvleken, avslutar Mikael Franzén.


Önnereds HK – Alingsås HK 19–24 (5–12)

ÖHK: Pontus Mellegård 5, Erik Nylén 4, Erik Andersson 3, Jonathan Berg 2, Andreas Arrman, Viktor Jönsson, Marcus Tobiasson, Rasmus Nilsson, Tobias Jademan.

AHK: Johan Fagerlund 5 (2), Markus Stegefelt 4 (3), Glenn Andersson 3, Fredrik Teern 3, Marcus Enström 2, Pål Wetterbrandt 2, Pontus Johansson 2, Anton Svensson 2, Max Darj.

Målvakter:
* ÖHK: Adam Krantz 16/35=46% + 0/4 7m, Sebastian Abrahamsson 0/1 7m.
* AHK: Mikael Aggefors 14/33=42%.

Straffar:
* ÖHK: -
* AHK: 5/6.

Utvisningar:
* ÖHK: 4x2 min.
* AHK: 3x2 min.

Domare: Jonny Ahlvin & Mikael Eketjäll.

Publik: 487.
Skrivet av Martin Johansson   
2014-02-20 22:52