FriskRIckard_FotoThereseBackRickard Frisk kommer att spela för AHK kommande två säsonger. Foto: Therese Back

Målvakt klar för Alingsås HK

Alingsås HK har gjort klart med en ny målvakt. Rickard Frisk, för tillfället i allsvenska Caperiotumba, har skrivit på för två säsonger och ansluter till AHK under sommaren.

– Det här är en superchans för mig och det kändes bra direkt när jag fick veta om AHK:s intresse. Jag har fått bra intryck av både föreningen och publiken och det ska verkligen bli skitkul att spela för AHK. Jag är inte direkt bortskämd med specifik målvaktsträning i de klubbar jag spelat i, så det känns jättebra att få träna under Daniel Larsson och med Mikael Aggefors. Jag anser att ”Agge” är elitseriens bästa målvakt och även om vi har lite olika spelstilar så hoppas jag kunna lära mig jättemycket från honom, säger 21-årigen.

Frisk värvades inför den här säsongen till Tumba, Mikael Aggefors moderklubb, från Tyresö Handboll där han dittills hade spelat i hela sin handbollskarriär.

 

Klubbchefen Christer Mårtensson är nöjd med den nya målvaktssituationen.

– Mikael Aggefors har kontrakt även över nästa säsong, men vi har bestämt att vi ska sätta oss ner efter säsongen och diskutera ett nytt, längre kontrakt som ersätter det nuvarande. Det är klart att om det kommer en toppklubb i Bundesliga, som är villiga att göra rätt för sig både mot Mikael och mot oss kommer inte vi att stoppa honom, men min förhoppning och tro är att vi kan behålla Aggefors i många år framöver. I dagsläget finns det ingenting som talar för att han inte spelar klart sitt kontrakt. Förutom Aggefors och Frisk har vi också pojklandslagsmålvakten Erik Pettersson i klubben sedan i januari, liksom den egna produkten Nisse Nilsson som knackar på underifrån, säger Mårtensson.

 

Tränaren Mikael Franzén:

– Vi upptäckte Rickard i samband med vår träningsmatch mot Caperiotumba i augusti. Efter det började vi följa honom på filmer från allsvenskan och ringa runt för att skapa oss en bild av honom. Det är en målvakt med en härlig inställning och han är bra på att sätta igång spelet snabbt, helt enkelt en målvakt som passar in bra i vår profil och spelidé.

Skrivet av Daniel Vandor   
2014-02-10 12:11