AHK föll i slutsekunderna

Andra matchen den här veckan, andra 26–27-förlusten. Alingsås HK fick åka tomhänt tillbaka från Eskilstuna och mötet med Guif.

– Vi gör återigen en bra match, men förlorar tyvärr i slutsekunderna. Vi hade inte marginalerna med oss, säger AHK-tränaren Mikael Franzén.

Alingsås HK har under de senaste säsongerna haft det svårt i Eskilstuna sporthall och även om det ett tag såg ljust ut så blev det en ny förlust. Frånsett en 1–0-ledning i andra matchminuten var inte AHK i ledningen någon gång under första halvleken, men lyckades ta sig tillbaka från 10–13-underläge till 14–14 som sedermera blev halvtidsresultatet 15–15.

I den andra halvleken hade AHK en tvåmålsledning vid två tillfällen, däribland 25–23 med mindre än fem minuter kvar att spela. Man lyckades dock inte knyta ihop säcken och Guif drog sedan det längsta strået efter att ha gjort det avgörande målet med nio sekunder kvar att spela efter att ha snappat upp en stolpretur. Det var målsprutan Daniel Petterssons enda spelmål i matchen.

– Det var en jämn match och det hade inte varit orättvist med oavgjort. Det är lätt att sitta i efterhand och hitta saker vi kunde gjort annorlunda, men jag tycker att vi gjorde en bra match, särskilt i andra halvleken spelade vi bra. Alla utespelare gjorde mål och (Mikael) Aggefors gjorde en bra insats i målet. Det var en bra laginsats men vi hade inte marginalerna med oss, säger AHK-tränaren Mikael Franzén.

Eskilstuna Guif–Alingsås HK 27–26 (15–15)

Guif: Rickard Åkerman 7, Helge Freiman 5, Viktor Östlund 4, Richard Blank 3, Heimir Heimisson 3, Daniel Pettersson 2, Mathias Tholin 2, Alexander Stenbäcken.
Alingsås
: Pontus Johanson 4, Markus Stegefelt 3 (3), Marcus Enström 3, Jesper Konradsson 3, Johan Fagerlund 2, Johan Nilsson 2, Alexander Borgstedt 2, Max Darj 2, Daniel Tellander 2, Pål Wetterbrandt, Fredrik Teern, Glenn Andersson.

Utvisningar, Guif: 3x2 min. Alingsås: 5x2 min.

Domare: Patrick Håkansson och Maths Nilsson.

Publik: 1716.

Skrivet av Daniel Vandor   
2014-02-09 21:19