Alingsås HK ber om ursäkt

Under gårdagens elitseriematch mellan Alingsås HK och Lugi HF träffades efter matchen såväl Lugitränaren Johan Zanotti som Svenska Handbollförbundets matchdelegat Jan Jonsson av inkastade föremål från några i publiken.

Alingsås HK tar starkt avstånd från det inträffade och ber Zanotti och Jonsson förbehålls­löst om ursäkt. Vi vill även rikta en ursäkt till Lugi HF, Svenska Handbollförbundet och alla handbollsälskare.

Alingsås HK värnar om en god läktarkultur och positiv stämning på läktarna före, under och efter matcherna. Vi har under åren känt en enorm stolthet över vår publik och beklagar handlingarna från några få individer i går. Vi ser inkastade föremål på planen som oacceptabelt och kommer att göra det vi kan för att funktionärer, ledare och spelare ska kunna känna sig trygga i Estrad Alingsås.

Som ett första led i det arbetet kommer klubben att försöka identifiera de som har kastat för att få en dialog med dem. Klubben har också beslutat att som en tydlig markering ta bort matchklapporna till nästa match och i stället dela ut en skriftlig information till samtliga åskådare med klubbens värderingar och ståndpunkter.

Alingsås HK kommer också att acceptera de eventuella konsekvenser som Svenska Handbollförbundet beslutar om.

Alingsås HK vill återigen rikta en ursäkt till de drabbade och hoppas att vi under deras nästa besök i Estrad Alingsås kan visa att handboll är en fest och att alla är bjudna.   

Lennart Anderberg
Ordförande

Christer Mårtensson
Klubbchef

2014-02-07 11:09