Lugi starkast i Estrad

Lugi HF gjorde det inget annat lag gjort sedan Kristianstad gjorde det 10 april i fjol. Vann över Alingsås HK i en tävlingsmatch i Estrad alltså. Det var tufft och jämnt mest hela vägen på resan mot slutsignalen men Lugi var lite kallare i de avgörande lägena och kunde vinna rättvist med 27-26.

– Vi är värda en poäng men det kanske är så att Lugi är lite bättre än oss idag. Surt för oss men grattis Lugi. Nu får vi börja bygga på en ny svit av förlustfria matcher i Estrad, säger Alingsås tränare Mikael Franzén.

Lugi kom till spel utan försvarsresen Magnus Jernemyr men det skulle visa sig räcka bra med jättarna Jakob Wickman Modigh (bra även framåt) och Nemanja Milosevic. Båda ytterst värdefulla i det defensiva spelet för Lugi som har ett av seriens bästa försvar och det märktes ikväll.
Men Alingsås började bäst och kunde efter ett par enkla kontringsmål gå fram till 4-1 efter fyra minuter.

AHK:s försvar stod upp bra och framåt bjöd Johan Fagerlund och Daniel Tellander (sju mål ikväll) tillsammans med Marcus Enström på flera delikatesser. Lugi är trygga i sitt uppställda spel och vågar vänta ut Alingsås även när domarens arm är uppe.

Varje försök till Alingsåsryck i första halvlek hämtades upp av Lugi som vägrade vika ner sig och kunde gå till paus i likaläget 13-13.
Lugi är något kyligare och stabilare än Alingsås första 30 minuterna och hemmalaget måste visa upp en större kreativitet i sitt anfallsspel om de ska vinna den här matchen.

Vi har sett det i flera matcher nu. Alingsås spel i numerärt underläge imponerar och det är inte ofta man släpper in mer än ett mål eller ens det på två minuter. Men det blev lite för många utvisningar mot slutet och då orkade inte hemmalaget stå emot ett gediget spelande Lugi.

- Vi gör en riktigt bra match men dom är lite smartare och kyligare i slutet. Vi tar några onödiga utvisningar och Lugi får ett par tre chanser att komma ikapp och väl där får dom ett jäkla go i laget, säger Alexander Borgstedt.

I andra halvlek följs lagen åt men när hemmalaget sätter in en stöt i mitten av de 30 går de blå ifrån till 25-21 och gör sånär 26-21 när Marcus Enström kontrar vackert men inte får till avslutet.

Kanske hade den baljan räckt för att ta musten ur Lugi men så blev det inte. Bortalaget kunde sakta men säkert knapra in på AHK:s försprång och med två minuter kvar stod det 26 lika. Lugis sista mål kom på straff med en halv minut kvar. Då förmådde inte Alingsås komma igen sedan de tvingats avsluta matchen i spel fem mot sex (med extraspelare och utan målvakt) och det räckte inte trots ett tappert sista försök.

Blott ett mål från de blå sista 10 minuterna blev för magert. Utvisningarna var tyvärr fler än hemmamålen under den perioden.

– Vi står upp bra och är minst lika bra som Lugi men vi stängde inte matchen när vi hade chansen i andra halvlek. Små marginaler och för många utvisningar på slutet, säger Alingsås bäste för dagen Jesper Konradsson.

Det är bara att gratulera Lugi till en väl genomförd match.

– Skön seger och riktigt go stämning i hallen. Nästan så det kokar över. Alingsås har en jäkla bra första- och andrafas och kontrar som bara den. Vi är inget kontringslag men vi har bättre uppställt försvar- och anfallsspel och det gav resultat idag, säger Jonatan Leijonberg i Lugi.
Alingsås får ta nya tag mot GUIF på söndag. Där är Alingsås ute efter revansch efter förlusten senast. Lita på att blå kommer att vara laddade då.

Alingsås HK – Lugi HF 26–27 (13–13)

AHK: Daniel Tellander 7, Jesper Konaradsson 6, Johan Fagerlund 5 (1), Alexander Borgstedt 3, Johan Nilsson 2, Marcus Enström, Max Darj, Glenn Andersson.

LUG: Joacim Ernstsson 6 (4), Simon Jeppsson 4, Jakob Wickman Modigh 3, Johannes Hippe 3, Nemanja Milosevic 3 (3), Jonatan Leijonberg 2, Albin Tingsvall 2, Gustav Sjölin, Anders Hallberg, Kristian Meijer, Hampus Jildenbäck.

Målvakter:
* AHK: Mikael Aggefors 18/38=47% + 0/5 7m, Alexander Johnsson 0/2 7m.
* LUG: Johan Larsson 14/39=36% + 1/3 7m.

Straffar:
* AHK: 1/3.
* LUG: 7/7.

Utvisningar:
* AHK: 7x2 min.
* LUG: 3x2 min plus ett rött kort.

Domare: Johan Gomér och Martin Gomér.

Publik: 1 916.
Skrivet av Peter Behrman   
2014-02-06 23:50