Löfwenius flyttas upp – Östling förlänger

Talangen och den egna produkten Oliver Löfwenius har skrivit på ett ettårigt lärlingskontrakt med Alingsås HK:s elitlag. Samtidigt har linjespelaren Erik Östling, också han med Alingsås HK som moderklubb, skrivit på för ytterligare en säsong i elitlaget.

– För klubben är det naturligtvis roligt att se egna produkter i elitlaget, men vi har inte skrivit kontrakt med Oliver och Erik bara för att de är AHK:are, utan vi har gjort det för att vi tror på dem och för att de är värda det. Det är klart att det också sänder ut bra signaler till våra ungdomsspelare när de ser killar som vandrat från klubbens pojklag hela vägen upp till elitlaget, säger klubbchefen Christer Mårtensson.

 

Oliver Löfwenius, nyss fyllda 18 år, (född 20 januari 1996) har på grund av en korsbandsskada med efterföljande operation inte kunnat spela handboll sedan i juli 2013 då han var med det svenska U17-landslaget och tog brons i ungdoms-OS i Holland. Oliver är vänsternia, är 196 centimeter lång och väger 104 kilo.

– Det ska bli otroligt skoj att få den här chansen och jag ska göra allt jag kan för att ta tillvara på den. Min dröm ända sedan jag som liten började att spela handboll har varit att spela i elitserien med Alingsås och även om det fortfarande är en bra bit dit så är det här ett steg i rätt riktning och jag ser verkligen fram emot det, säger Löfwenius.

 

Erik Östling, 19 år (född 7 augusti 1994) debuterade i elitserien säsongen 2012/13 och flyttades upp till elitlaget inför den här säsongen. Tyvärr drabbades han av en tumskada under hösten, vilket tvingade honom till en operation.  

– Det är tråkigt att jag inte fått så många chanser att visa upp mig på grund av skadan, men det känns riktigt bra att jag kommer att stanna minst ett år till. Jag tycker att jag utvecklats mycket under det här året och ser fram emot att göra det ytterligare, säger han.

 

AHK:s tränare Mikael Franzén:

– Oliver har en fantastisk inställning till handbollen, dessvärre har han missat den här säsongen på grund av sin korsbandsskada. Han har känt på landslagsspel och vi ser det här kontraktet som ett led i hans utveckling. Oliver är en egen produkt som ska bli kul att se i elitlagsträningen nästa säsong. Kanske kan han med sin attityd redan nästa säsong göra elitseriedebut.

– Erik har gjort en bra säsong med oss och är nu tillbaka efter tumskadan som han oturligt fick i höstas. Vi vill ge Erik chansen att ta ytterligare kliv i sin utveckling.

 

Följande fem spelare har kontrakt som går ut efter säsongen och som inte kommer att förlängas: Alexander Axelsson, Alexander Johnsson, Anton Svensson, Erik Nilsson och Victor Carlsson.  

– Vi är tacksamma för vad de har gjort för AHK och önskar dem all lycka till i sina framtida klubbar, säger Christer Mårtensson.

Skrivet av Daniel Vandor   
2014-02-05 15:47