Teern_140129_rimRimbo lyckades inte stoppa Fredrik Teern och AHK. Foto: Daniel Vandor

AHK vann komfortabelt mot Rimbo

Alingsås HK tog en bekväm seger mot ett för dagen blekt Rimbo. Det slutade 32–24 efter 16–11 i paus. En mjukstart på vårsäsongen men det blir tuffare inom kort. Då är det gott att ha en del sparat från denna kväll.

– Jag tycker vi gör en godkänd match men det krävs två för att dansa. Det kommer att bli en helt annan match mot Sävehof. Vi ser fram emot en härlig fajt i Partillebohallen på måndag, säger tränaren Mikael Franzén.  

 Målglada Rimbo HK på besök. AHK brukar inte heller snåla så det var på förhand ingen större risk för en målfattig tillställning.

Hemmalaget mönstrade en skadefri uppställning och det var ju ett tag sedan. Det blev inledningsvis ganska tamt och temposvagt, ja rentav snällt och vänskapligt. Rimbo såg vilset ut första tio minuterna och kom tidigt i ett underläge de aldrig lyckades vända. 8–3 efter blott elva minuter var klarspråk från de blå. Resten av halvleken lyckades bortalaget hålla nere AHK:s försprång till fem mål.

Mikael Aggefors i AHK-buren gjorde det svårt för alla i Rimbo även om Jeff Tollbring satte åtta bollar men minns att det var på sjutton skott. "Agges" 54 i räddningsprocent sett över hela matchen är värt respekt.

– Rimbo är lite tråkiga. De drar ner på tempot, ligger ner och spelar fult. Vi gör vårt och vinner med åtta bollar. Det är hyfsat, tycker Jesper Konradsson som stod för tre mål i kväll.

Första halvan avslutas med att inget av lagen hittar målet särskilt bra. Bara totalt fyra mål sista åtta minuterna. 16–11 i paus. AHK var säkert nöjda med det men ett antal bortkastade blå bollar dämpade en större målskörd.

I andra halvlek bestämmer sig Rimbo för att det får vara slut på snällspelet. De drar då på sig hela 14 utvisningsminuter inklusive ett rött kort på sin bäste målskytt och det går ju inte alls om man har ambitioner att störa AHK i Estrad.

– Gött med två pinnar och tio minuters speltid. Det blev många utvisningar för Rimbo när de förstod att de inte skulle komma ikapp, säger Felix Claar som säkert blir en stor tillgång under våren.

Hemmalaget kunde bekvämt dra ifrån 28–19 i spelet sex mot fyra. Daniel Tellander kommer igång fint i andra och gör totalt åtta mål. Flera pytsar kom från riktigt tuffa lägen. Marcus Enström hade det tuffare på andra kanten med blott ett mål på sitt konto. Men på mindre speltid, det ska sägas.

Johan Nilsson såg fin ut ikväll och stod för flera granna individuella initiativ. Alexander Borgstedt ville mycket och körde karbonpapper på sina 13–8 och 14–8. Full fart framåt och resoluta avslut. Plus även på Pontus Johansson och Daniel Tellander. Övriga utespelare kan bättre.

Det slutade 32–24 och det blev en behaglig början på den tretton matcher långa resan mot vårens slutspel. Nu vankas det tuffare tider med tätt matchande mot de hårdaste toppkonkurrenterna. Efter det vet vi var Alingsås HK står. På riktigt.
 

Alingsås HK–Rimbo HK 32–24 (16–11)

Alingsås: Daniel Tellander 8, Johan Fagerlund 7 (3), Alexander Borgstedt 4, Pontus Johansson 4, Jesper Konradsson 3, Johan Nilsson 2, Marcus Enström, Felix Claar, Glenn Andersson, Fredrik Teern.
Rimbo:
Jeff Tollbring 8, Fredrik Johansson 6 (2), Ken Tollbring 3, Johan Lundgren 3, Jerry Tollbring 2, Daniel Harnebäck, Adam Jernberg.

Målvakter, Alingsås: Mikael Aggefors 26/48=54% + 0/1 7m, Alexander Johnsson 0/1 7m.
Rimbo:
Andreas Matsson 12/34=35% + 1/4 7m, Jonatan Widgren 2/9=22%.

Utvisningar: Alingsås: 2x2. Rimbo:7x2.
Domare: Rickard Canbro och Markus Winberg.
Publik: 1 377.

 


 

 

Skrivet av Peter Behrman   
2014-01-29 23:13