Andersson_Sko_1310233Glenn Andersson har spelat åtta säsonger i AHK

Glenn slutar – Bergendahl ersätter

En av Alingsås HK:s största profiler genom tiderna, linjespelaren Glenn Andersson,har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan efter säsongen. Glenn kom till AHK sommaren 2006 och var med och vann SM-guldet 2009 och spelade Champions League den följande säsongen. AHK:s förhoppning är att kunna behålla Glenn i någon roll inom föreningen. 

– Det är ett beslut som har växt fram under säsongen och det känns rätt nu. Jag känner att jag inte har motivationen för att köra ett år till, men jag har fullt fokus på att avsluta den här säsongen på bästa sätt, säger Glenn Andersson.

Ÿ

 

Ersättare till Glenn Andersson blir Oscar Bergendahl, 18 (fyller 19 den 8 mars). Den 192 centimeter långa och 107 kilo tunga mittsexan kommer från HK Aranäs och tillhör samma landslagstrupp som AHK:s Jesper Konradsson och Markus Stegefelt. Bergendahl har kontrakt med Aranäs säsongen ut, men kommer sedan under de två kommande säsongerna att spela för Alingsås.

– Det känns jättebra att det blir Alingsås för mig. Klubben känns väldigt professionell och jag har fått ett jättebra bemötande. Mitt mål har varit att spela i elitserien igen och Alingsås har ett väldigt spännande lag där jag dessutom spelat med flera i Aranäs och i landslaget och jag tror att det här är rätt steg för mig för att jag ska fortsätta att utvecklas, säger Oscar Bergendahl.

 

Christer Mårtensson, klubbchef, om Glenn Anderssons beslut och värvningen av Oscar Bergendahl:

– Vi är otroligt tacksamma för det som Glenn har gjort för föreningen och vi respekterar det beslut som han har tagit. Vi kommer att jobba hårt på att försöka ha kvar Glenn i någon annan roll i föreningen. Både Glenn och jag tycker att Oscar Bergendahl är helt rätt ersättare. Det är en ung, otroligt spännande tvåvägsspelare som har en jättepotential. Det är roligt att han vill komma till oss och vi ska göra allt vi kan för att han ska få rätt utveckling här.

 

Alingsås HK:s tränare Mikael Franzén:

– Glenn har betytt oerhört mycket för AHK. Under min och Dennis tid i föreningen har han varje dag visat inställning och attityd. Det kommer inte gå att ersätta Glenns personlighet i vår trupp och vi vet att han kommer vara saknad på träning och match. Nu ska vi se till att Glenn får ett bra avslut i föreningen , så passa på att se Glenn under vårsäsongen – för han är och har varit en stor personlighet i vår förening.

– Oscar Bergendahl är en linjespelare som vi har haft koll på under några år. Han är bra på att fånga boll och härligt tuff i försvarsspelet. Trots sin ålder så har han många matcher i elitserien och allsvenskan i benen och han har varit en viktig kugge i HK Aranäs. En mycket ödmjuk och hårt arbetande kille som ska försöka hjälpa oss att fylla Glenns plats.

Skrivet av Daniel Vandor   
2014-01-29 16:45