TellanderenstromMarcus Enström och Daniel Tellander stannar i Alingsås HK. Foto: Tommy Holl

Nyckelspelare förlänger med AHK

Kantspelarna Daniel Tellander och Marcus Enström har haft stor del i Alingsås HK:s framgångar de senaste åren. Nu har båda skrivit på nya kontrakt med AHK.

Vänstersexan Daniel Tellander, 30 år, kom till Alingsås 2006 men spelade under den första säsongen i klubben till sig ett kontrakt med Bundesligaklubben Melsungen som han sedan representerade i tre säsonger.  2011 kom han tillbaka till AHK och förra säsongen fick han debutera i landslaget.

Han leder MEP-ligan och har gjort näst flest spelmål i elitserien och var med i den svenska brutto­truppen till det nyss avslutade EM-slutspelet i Danmark. Han hade kontrakt med AHK även över nästa säsong, men har redan nu skrivit på ett nytt som sträcker sig till och med våren 2016.

– Jag trivs väldigt bra i klubben och det känns bra att veta var jag ska spela de kommande åren. Klubben tänker långsiktigt och vi har en stabil stomme som kommer att vara kvar ett tag till, det ska bli riktigt kul. Personligen känner jag att jag har tagit steg framåt de senaste två säsongerna, men det finns alltid saker att utveckla och lära sig och jag känner att jag får ett stort förtroende i AHK, säger Tellander.

 

Högersexan Marcus Enström, 26, kom också till AHK 2006 och gör nu sin åttonde säsong i A-laget. Han bidrog starkt till SM-guldet 2009, debuterade i A-landslaget 2010 och har den här säsongen varit en av elitseriens bästa och effektivaste spelare på sin position. Hans nuvarande kontrakt går ut efter säsongen, men han har nu skrivit på för ytterligare tre år, till och med våren 2017.

– Jag är glad över att kunna stanna i AHK. Suget och motivationen finns fortfarande där och jag ser fram emot de kommande åren. Vi har ett bra lag och det är kul att vi kan bygga vidare på det. Jag trivs väldigt bra i Alingsås och allt har gått bra och smidigt efter att vi fick barn i somras. Visst har jag haft drömmar om att spela utomlands, men när man blir förälder får man också andra perspektiv i livet och den här lösningen känns jättebra, säger Enström.

 

Huvudtränaren Mikael Franzén, som nyligen förlängde nyligen sitt kontrakt till och med säsongen 2015/16, är glad över att få behålla sina kantspelare. 

– Det är förstås mycket glädjande att de stannar. ”Tellan” en oerhört bra spelare som har betytt mycket för vårt spel och jag är övertygad om att han kommer göra stora avtryck även framöver. En klasspelare som trots sin ålder vill och fortsätter utvecklas. Enström har haft några tuffa säsonger med skador men jag tycker att han under hösten visade vilken oerhört hög nivå han kan hålla under hösten. Det är en mycket rapp kantspelare som är viktig för vårt spel både framåt och bakåt. En viktig kugge i vårt lagbygge som tillför rutin och snabbhet, säger Franzén.

 

Alingsås HK:s klubbchef Christer Mårtensson:

– Vi har ett av elitseriens absolut bästa kantpar och det känns otroligt bra att det kommer att vara så i fortsättningen också. Att Daniel och Marcus väljer att stanna hos oss ger oss kontinuitet och betyder mycket för vår långsiktiga satsning. Båda har under hösten visat att de fortfarande utvecklas och att de har otroligt mycket att bidra med på planen. 

Skrivet av Daniel Vandor   
2014-01-27 12:44