Stegefelt_RIK_131017
Markus Stegefelt gjorde blev bäste målskytt med sex fullträffar mot Runar. Foto: Tommy Holl

Komfortabel seger mot Runar

Alingsås HK spelade idag sin enda träningsmatch under EM-uppehållet, och man gjorde det i Strömstad där man besegrade norska Runar Håndball med 32–27 efter 16–6 i paus.

– Totalt sett tycker jag att vi genomförde en bra träningsmatch, säger tränare Mikael Franzén.

Som redan nämnt i ingressen gick AHK till pausvila med hela 16–6 i bagaget, ett resultat som Mikael Franzén inte kunde vara annat än nöjd med.

– Det var bra spring i benen på mågna håll idag, kul att se. Vi hade vissa saker vi ville testa framåt, men Runar spelade 5-1 så vi fick ändra lite i vår plan men jag tycker vi löste det bra.

Sex insläppta mot på 30 minuter skvallrar om bra defensiv och målvakt.

– Vi fick bra träff i första halvlek som vi genomförde bra. I andra blev det lite slarvigt men det är nog ofrånkomligt när man leder så stort som vi gjorde. Totalt sett tycker jag att vi gör en bra träningsmatch där många spelare fick ordentligt med speltid.

Detta var den enda träningsmatch AHK spelar under EM-uppehållet, och redan på onsdag drar elitserien igång igen för laget.

– Vi ser fram emot matchen mot Rimbo på onsdag, det ska bli riktigt kul att komma igång igen. Jag hoppas att publiken känner suget och sluter upp i Estrad, avslutar Franzén.

Alingsås HK – Runar Håndball 32–27 (16–6)

AHK: Markus Stegefelt 6 (2), Johan Fagerlund 5, Marcus Enström 4, Johan Nilsson 4, Fredrik Teern 3, Daniel Tellander 3, Max Darj 2, Glenn Andersson 2, Jesper Konradsson 2, Felix Claar.

Målvakter: Mikael Aggefors 12/18 (första halvlek), Alexander Johnsson 2/23 (andra halvlek).
Skrivet av Martin Johansson   
2014-01-24 21:57