Stegefelt_RIK_131017_copyMarkus Stegefelt är en av elitseriens säkraste straffskyttar. Foto: Tommy Holl

Stegefelt förlänger med Alingsås HK

Trots att det redan fanns ett kontrakt som löper över nästa säsong har Markus Stegefelt och Alingsås Handbollklubb kommit överens om ett nytt avtal som gäller ytterligare två säsonger efter denna, det vill säga till och med våren 2016. 

Den 19-åriga vänsternian och straffspecialisten har IF Guif som moderklubb, men kom
till AHK från HK Eskil 2012. Han är den här säsongen tredje bästa målskytt i laget med
sina 56 mål på 19 elitseriematcher (39 på straff). 

– Jag trivs väldigt bra i Alingsås och i och med att klubben redan nu ville förlänga kontraktet visar de att de tror på mig. Jag vill fortsätta att utvecklas och det känns jättebra att veta att Mikael Franzén och Dennis Sandberg också blir kvar. Jag ska göra vad jag kan för att ta mer plats och få spela ännu mer, säger Stegefelt. 

Huvudtränaren Mikael Franzén förlängde nyligen sitt kontrakt också, även det gäller till och med säsongen 2015/16. 

– ”Stegen” har visat hög klass på straffar i både slutspelet och elitserien. Vår ambition är att han tar nästa kliv och producera även i försvar och anfallsspel. Med två nya år så får han chansen att utvecklas till en elitspelare och det känns inspirerande, säger Franzén.

Alingsås HK:s klubbchef Christer Mårtensson: 

Det känns bra att ha Markus hos oss ytterligare två säsogner efter denna. Vi tror jättemycket på Markus och det ska bli kul att följa hans utveckling. Han har alla förutsätt­ningar för att bli en toppspelare i elitserien.

Skrivet av Daniel Vandor   
2014-01-24 13:22