Träningsmatch i Strömstad

På fredag åker Alingsås HK till Strömstad för ett genrep mot Runar inför starten i Elitserien nästa vecka – Rimbo hemma i Estrad onsdag 29/1. Träningsmatchen spelas i Gymnasiehallen i Strömstad klockan 19.00, vi stämmer av läget med tränare Franzén inför omstarten.

Hur kom det sig att spelplatsen blev längst upp i Bohuslän?

– Strömstad blev aktuellt då lagen ville ta sig halva vägen var, och med ett mycket bra samarbete med ordförande Johan Brandberg i Strömstads HK lyckades vi fixa tid på fredagskvällen. Strömstad är en förening som växt från 50 till 250 spelare på några år och har byggt från grunden med ungdomslag. Föreningen har inte något dam- eller herrlag än i seriespel vilket gör att det är ett stort intresse att gå och titta på elithandboll. Ett bra ställe att spela på för båda lagen och kul att visa upp Alingsås HK för ny publik.

Hur har januari varit för laget?

– Vi har mer eller mindre haft alla spelare i träning under januari. Vilket innebär att vi har gjort en bra omstart inför fortsättningen. Vi tycker att vi har haft en bra mix på fys- och förbättringsarbete när det gäller anfalls- och försvarsspel.

En andraplacering i tabellen inför Rimbo hemma på onsdag, vad kan vi förvänta oss av AHK under vårsäsongen?

– Vi har skaffat oss ett jättebra utgångsläge men för oss gäller det fortfarande att arbeta hårt för att bli bättre och för att samla in poäng. Men det är klart att det känns bra att vi ligger tvåa och vi har den här säsongen kunnat trycka på lite extra i träningen mot förra årets januari. Vi ligger bra till viktmässigt och träningsmässigt i tester jämfört mot förra säsongen också, så även det känns bra. Handbollsmatcher avgörs dock alltid på planen och där är det för oss alltid en kamp för att ta poäng. När det gäller förväntningar så har vi har en bra chans och möjlighet att hamna topp 4 och det är klart att vi skall gå fullt ut för att ta någon av de placeringarna.
Skrivet av Martin Johansson   
2014-01-21 22:14