DarjFranzen_copyLagkaptenen Max Darj och tränaren Mikael Franzén. Foto: Daniel Vandor

Franzén och Darj förlänger med Alingsås HK

Tränaren Mikael Franzén och lagkaptenen Max Darj stannar i Alingsås HK. Båda har skrivit på kontrakt som gäller till och med våren 2016.

– Det känns otroligt bra att veta att både Mikael och Max kommer att vara kvar i AHK. Det ger oss en stabilitet och kontinuitet och vi kan fortsätta med det som vi har börjat bygga upp. Att de väljer att stanna hos oss är bra både för A-lagstruppen, men också för hela föreningen. Mikael är en fantastisk tränare och Max är otroligt viktig både på och utanför planen. Han får sina medspelare att växa, säger klubbchefen Christer Mårtensson.

Franzén kom till AHK 2012 efter att under de tre föregående säsongerna tagit moderklubben HK Aranäs till elitserien och vunnit två SM-guld och avancerat från gruppen i Champions League med IK Sävehof. Han är också en av de stora anledningarna att AHK för närvarande ligger tvåa i elitserien.

– Jag trivs väldigt bra och det är roligt att jobba i Alingsås HK. Det finns en bra publik och ett stort intresse i staden och det känns som att vi håller på att bygga någonting riktigt bra. AHK är en liten klubb som ändå är med och utmanar de större klubbarna och det är en utmaning att fortsätta den här resan. Jag hade kontrakt över nästa säsong och att klubben redan nu ville förlänga det känns också bra, det visar att de tror på mig. Jag känner mig långt ifrån färdig med mitt arbete i AHK, säger Mikael Franzén.

Max Darj kom till Alingsås HK från moderklubben Stenungsunds HK 2009 och anpassade sig imponerande snabbt från division 4-spel till elitserietempot. Han är en av kuggarna i försvaret och får också mycket förtroende i anfallsspelet som mittsexa. Trots att han bara är 22 år gör han sin tredje säsong som lagkapten.

– För mig var det självklart att stanna i AHK när jag fick möjligheten. Även om jag har massor kvar att förbättra känner jag att jag har utvecklats mycket individuellt och som lag blir vi ständigt bättre. Jag kom till AHK precis efter att de vann SM-guldet och jag hoppas att jag kan få vara med om att göra om den bedriften, säger Max Darj.

Skrivet av Daniel Vandor   
2014-01-13 10:54