J-landslagsman klar för AHK


Pressmeddelande 2013-12-22

J-landslagsmannen Erik Pettersson har i dag skrivit på för Alingsås HK. Den 16-årige målvakten, som uppvaktades av flera elitserieklubbar, lämnar därmed moderklubben Örebro SK för att gå på handbollsprogrammet på Alströmergymnasiet och utvecklas i, till att börja med, AHK:s utvecklingslag.


– Det känns fantastiskt bra att ha Erik i föreningen de kommande två och ett halvt åren, det vill säga under resten av hans gymnasietid. Min förhoppning är dock att han kom- mer att stanna i klubben längre än så. Erik är en av Sveriges mest lovande målvakter och har alla förutsättningar för att utvecklas till en elitmålvakt under vår målvaktstränare Daniel Larsson, säger AHK:s klubbchef Christer Mårtensson.

Trots att Pettersson är född 1997 så spelar han i 96:ornas landslag, bland annat tillsam- mans med en annan 97:a i AHK, Felix Claar. AHK har tre spelare med i EM-kvalet mot Island i Eksjö den 10 januari, då även 96:an Oskar Hedvall är uttagen.

– Jag tycker att Alingsås är den av klubbarna jag besökt som visat mest intresse och som kunnat presentera den bästa helhetslösningen med skola, träning och boende. Det ska bli otroligt kul att flytta till Alingsås och utvecklas i AHK, säger Pettersson.
Skrivet av Martin Johansson   
2013-12-22 19:41