AHK utan poäng i Lund

Alingsås HK fick vända hem från Lund utan någon poäng i bagaget. I en målrik match var hemmalaget Lugi HF det starkare laget och vann med 36–31 efter 15–14 i paus.

– Sett över 60 minuter är Lugi lite bättre än oss, så det är inte mycket att säga om, kommenterar AHK-tränaren Mikael Franzén förlusten.

AHK började matchen riktigt bra och hade en tremålsledning vid två tillfällen, 6–3 och 7–4. Även om Lugi närmade sig i målprotokollet var det AHK som förde den första halvleken.

– Jag tycker att vi har bra kontroll på matchen under den första halvan och borde nog gått till pausvila med ett par bollars ledning, säger Mikael Franzén efter matchen.

Istället var det hemmalaget som mot slutet av halvleken både jobbade sig i kapp och förbi till ledning 15–14 i halvtid.

– Vi bränner två straffar i första halvlek samtidigt som Lugi sätter sina, där är en skillnad.

Även i andra halvlek skulle AHK bränna en straff medan Lugi fortsatte att ta vara på sina lägen. Fyra av fyra för Lugi och två av fem för AHK.

När den andra halvleken inleddes var det fortsatt Lugi som var i ledningen med en eller två bollar. Men efter att Joacim Ernstsson satt 19–17 från sju meter var det AHK som gjorde tre raka mål fram till ledning 20–19.

– Vi krigar på bra när vi hamnar i underläge, spelar bra framåt och kommer till många bra lägen där.

AHK drabbades dock av en utvisning när man väl tagit ledningen, och Lugi passade på att göra  2–0 på denna. Johan Nilsson såg till att kvittera till 21–21, men detta skulle visa sig vara sista gången AHK var riktigt nära.

– De gör 4–0 på oss direkt efter vår kvittering, och där går väl matchen. Vi har någon utvisning där som de utnyttjar bra och sedan är vi inte riktigt nära.

Nog var det så att matchen gick i detta skede. Lugis fyramålsledning med kvarten kvar att spela blev till femmålsseger sedan lagen tillsammans gjort inte mindre än 21 mål under matchens 15 sista minuter.

Förlusten till trots var Franzén inte alltför nedslagen efter matchen:

– Vi gör många bra saker i vår offensiv idag. Jesper Konradsson gjorde ännu en bra match, även om hans eget skytte inte lossnade.

Andra spelare som utmärkte sig var bland annat Pål Wetterbrandt och Markus Stegefelt.

– Pål gjorde sin klart bästa match sedan han kom till AHK, det var kul att se. Stegefelt blixtrade till mellan varven och visade prov på bra skytte.

Till slut nämner vi även Daniel Tellander som än en gång var hundraprocentig – fem mål på fem skott.

Sammanfattningsvis kan man utan att överdriva säga att detta var en match där inget av lagen nådde sina högsta nivåer i defensiven, 67 mål talar sitt tydliga språk, något som väl i sin tur talar för två lag som lyckades i sina attacker.

Nästa match för AHK spelas på söndag då IK Sävehof besöker Estrad. Har du inte redan försäkrat dig om en biljett så gör det så fort du kan, det kommer nämligen att bli mer än välfyllt i hallen.

Lugi HF – Alingsås HK 36–31 (15–14)

LUG: Albin Tingsvall 8, Jakob Wickman Modigh 6, Simon Jeppsson 6, Joacim Ernstsson 6 (3), Anders Hallberg 2, Johannes Hippe 2, Nemanja Milosevic 2 (1), Jonatan Leijonberg, Kristian Meijer, Olof Skäremo, Hampus Jildenbäck.

AHK: Pål Wetterbrandt 6, Markus Stegefelt 6 (2), Daniel Tellander 5, Johan Fagerlund 4, Johan Nilsson 4, Max Darj 2, Fredrik Teern 2, Glenn Andersson, Jesper Konradsson.

Målvakter:

* LUG: Espen Christensen 9/27=33% + 0/2 7m, Johan Larsson 4/15=27% + 2/2 7m.

* AHK: Mikael Aggefors 8/29=28% + 0/2 7m, Alexander Johnsson 4/15=27% + 0/2 7m.

Utvisningar:

* LUG: 3x2 min.

* AHK: 5x2 min. 

Domare: Göran Jonsson & Herik Mäkinen.

Publik: 1 863. 
Skrivet av Martin Johansson   
2013-12-17 23:09