konradsson_guif_131211
Sju mål och sju assist – Jesper Konradsson gjorde en storstilad match mot GUIF. Foto: Tommy Holl.

AHK tog två tunga poäng mot GUIF

Alingsås HK kunde snabbt revanschera sig för den bleka insatsen mot Kristianstad senast genom att besegra GUIF med 28–25 (16–13) efter en stabil insats, i en både hafsig och stundtals hård match som gav domarna fullt upp.

– Skönt att det studsade tillbaka till oss idag. Det blev en jämnt och det är kul att vi har matchvinnare som Jesper Konradsson, Daniel Tellander och Mikael Aggefors. Det här var viktiga poäng för oss, säger tränaren Mikael Franzén.

Eskilstuna GUIF har de senaste åren haft det relativt lätt mot AHK. Är traditionens makt stor och har historien en förmåga att upprepa sig? Svaret blev att GUIF kom ganska nära utan att nå ända fram, detta efter att ha varit i underläge mest hela matchen.

GUIF:s målvakter har inte övertygat på önskat vis i höst men idag gjorde framförallt Aron Rafn Edvardsson en bra match med 33 procent räddningar. Hemmalagets Mikael Aggefors nådde 37 procent efter en bättre andra halva jämfört med första.

Marcus Enström saknades på AHK:s högersida även i denna match. Men Johan Fagerlund var högst glädjande tillbaka efter sin fotskada. Hur mycket speltid skulle han få och vad skulle han orka med?

– Vi har inte varit på topp mot varken Önnered eller Kristianstad men idag är vi där vi ska vara igen. Nu måste vi upp på 100 procent om vi ska rå på Lugi och sedan Sävehof. Det är en tuff december, säger Jesper Konradsson som stod för en kanoninsats idag med kreativt spel och sju fina mål. Han blev vald till hemmalagets bäste.

I första halvlek var det jämnt fram till en kvart spelad. Då gick AHK ifrån till 15–10. Detta efter ha rett ut spel fyra mot sex på ett utmärkt vis. Det är framförallt "Konny" som då visar vägen. GUIF knappar in något på slutet och i paus är ställningen 16–13.

Hafsigt och slarvigt spel på flera händer i båda lagen kännetecknar första halvleken. Flera skott hamnar utanför buren. GUIF spelar snabbt i sidled och springer mycket för att hitta luckor i ett för kvällen mycket tätt spelande AHK-försvar. Det kommer inte så många vita skott från nio meter.

Johan Fagerlund gör comeback efter sin fotskada när han kommer in efter 14 minuter. Han försöker och försöker men det sista lilla avgörande saknas i första halvlek.

I andra halvlek knaprar GUIF in på hemmalagets försprång bit för bit och visar stort tålamod i sitt anfallsspel. De lyckas med ganska små marginaler få in de bollar som krävs för att hålla dem kvar i matchen.

Efter 22 minuter når GUIF 24–24 och då började det osa katt för de blå. Men AHK spelar med stort hjärta och lika stort självförtroende i Estrad. De blå kan gå ifrån till 28–25 när GUIF helt enkelt inte orkade stå emot längre. Varken psykiskt eller fysiskt. Stort jubel och stående ovationer från välbesatta läktare.

Det var härligt att se Johan Fagerlund hitta rätt med ett par viktiga mål i slutet. Det kommer att bli än fler i kommande matcher, tro mig. Och skönt att Franzén vågade lita på "Fagge" som fick generöst med speltid då.

– Det var uppförsbacke delar av matchen och vi hade svårt att hitta nivån ibland.
Det rycker sönder matchen. Men vi är där när allt avgörs. Vi är trygga i Estrad, säger Pål Wetterbrandt.

Måste få lyfta på kepsen och berömma Daniel Tellander som ibland får göra sina mål i de mest hopplösa lägen men gör det så säkert. Han är hundraprocentig ikväll med sju baljor på lika många skott.

– AHK hade lite övertag på oss hela matchen och det speglade sig i slutet också.
Det blev för mycket uppförsbacke för oss och vi orkar inte riktigt. Vi fick för dålig utdelning, mest beroende på att AHK gjorde det bra, säger GUIF:s jätte Alexander Stenbäcken.

Nytt Skånebesök väntar när Lugi väntar i nästa match. Det kommer att bli en ny toppthriller.


Alingsås HK – Eskilstuna GUIF 28–25 (16–13)

AHK: Daniel Tellander 7, Jesper Konradsson 7, Max Darj 3, Alexander Borgstedt 3, Johan Nilsson 3, Fredrik Teern 2, Johan Fagerlund 2, Pål Wetterbrandt.

GUI: Viktor Östlund 5, Daniel Pettersson 5 (3), Rickard Åkerman 3, Mathias Tholin 3, Heimir Oli Heimisson 3, Emil Andersson 2, Helge Freiman 2, Daniel Ekman, Alexander Stenbäcken.

Målvakter:
* AHK: Mikael Aggefors 13/35=37% + 2/4 7m, Alexander Johnsson 0/1 7m.
* GUI: Aron Rafn Edvardsson 6/18=33%, Richard Larsson 6/22=27%.

Utvisningar:
* AHK: 3x2 min.
* GUI: 4x2 min.

Domare: Mirza Kurtagic & Mattias Wetterwik.

Publik: 1 758.
Skrivet av Peter Behrman   
2013-12-11 21:41