AHK utan chans i Kristianstad

Det var aldrig något snack om saken när tvåan i elitserien (Kristianstad) idag tog emot ettan (Alingsås) inför 4 906 åskådare i Kristianstad Arena. Hemmalaget var bättre på det mesta denna dag och gick segrande från matchen med siffrorna 32–23 (17–11).

– Vi får inte dem stopp någonstans idag, och får vi det på ett ställe öppnar det sig på ett annat, säger AHK-tränaren Mikael Franzén efter matchen.

Det var aldrig något snack om vart poängen skulle hamna idag. Hemmalaget gick ifrån till 4–0 på fem minuter varpå AHK begärde time out, bara för att få se Kristianstad öka på till 5–0 innan man äntligen fick en boll bakom Dan Beutler då Johan Nilsson efter 6.59 satte dit bollen från kanten.

Just Beutler skulle komma att bli ett spöke för AHK-spelarna matchen igenom, framför allt hade han stenkoll på de blåkläddas avslut från nio meter från första sekund. Det bör dock tilläggas att IFK:s försvarslinje hjälpte honom på ett mer än bra sätt.

– Beutler var riktigt bra och fick betydligt bättre hjälp av sitt försvar än vad Mikael Aggefors fick. Vi läcker lite överallt idag, får inte stopp någonstans, och får vi det öppnar det sig någon annanstans.

När det blåstes för pausvila ledde hemmalaget med sex bollar i form av 17–11, en ledning som var hur rättvis som helst.

AHK:s chans i den andra halvleken var att få en kanonstart, det fick man inte. Efter knappa fem minuter hade man närmat sig till fem bollars underläge, men närmare än så kom man aldrig. Istället drygade hemmalaget ut sin ledning och stod efter 60 minuter som segrare med siffrorna 32–23 i ryggen.

Alingsås kom aldrig åt IFK:s offensiv idag, och därmed fick man få räddningar och därpå följande kontringar, något man nog måste ha ett större antal av för att kunna besegra IFK i Kristianstad. Framåt får man slita ordentligt och tvingas till fler avslut från nio meter än vanligt, och allt som oftast stod rutinerade Beutler i vägen för dessa.

– Totalt sett är det inte mycket att säga om, vi räcker inte till idag. Det är lite synd att vi inte kan bjuda upp lite bättre bara. Men en stor eloge till Kristianstad.

Plus i AHK delar vi ut till Jesper Konradsson som var en av få som hade någon större skottlycka från nio meter, även Daniel Tellander (bäste målskytt i AHK) förtjänar ett omnämnande.

I hemmalaget var nämnde Beutler tillsammans med isländske mittnian Olafur Gudmundsson toppar i ett för dagen mycket bra IFK Kristianstad.

– Gudmundsson är jättebra och har sin fart som ett vapen, han är seriens klart bäste mittnia med sin fart och sitt skott, avslutar Franzén.


IFK Kristianstad – Alingsås HK 32–23 (17–11)

IFK: Olafur Gudmundsson 9, Markus Olsson 7, Anton Lindskog 5, Johan Jepson 4, Andreas Cederholm 3, Albin Lagergren 2 (1), Daniel Lindgren, Johannes Larsson.

AHK: Daniel Tellander 6, Jesper Konradsson 5, Alexander Borgstedt 4, Johan Nilsson 4, Pontus Johansson 2 (1), Max Darj, Markus Stegefelt (1).

Målvakter:

* IFK: Dan Beutler 23/44=52% + 0/1 7m, Herdeiro Lucau 1/2 7m.

* AHK: Mikael Aggefors 12/43=28% + 1/2 7m.

Utvisningar:

* IFK: 5x2 min.

* AHK: 1x2 min.

Domare: Emil Blanck & Andreas Isén.

Publik: 4 906. 
Skrivet av Martin Johansson/Daniel Vandor   
2013-12-07 17:33