konradsson_drott_20131201
Jesper Konradsson bryter sig förbi landslagskompisen Henrik Olsson. Foto: Tommy Holl

Segersviten sprack mot Drott

Regerande svenska mästarna, HK Drott Halmstad, blev det lag som till slut bröt AHK:s långa svit av vinster, detta då man i Estrad Alingsås knep en poäng efter 31–31 (17–16).


Det blev en thriller av slutspelsformat när HK Drott snuvade Alingsås på en poäng. Detta efter en stark upphämtning i andra halvlek samt två magnifika målvaktsräddningar i slutsekunderna.

– Det var två lag som fajtades och efter vårt ryck i början på andra kommer Drott tillbaka. De är väl aldrig nära att vinna men vi får vara nöjda med oavgjort idag. Nya tag på onsdag, säger AHK:s tränare Mikael Franzén.

Vi ska inte prata sprucken segersvit denna första advent och december. Vi ska prata en vunnen poäng istället. HK Drott, som i hög grad bars fram av mästerskytten Magnus Persson, blev riktigt svårtuggade.

Halmstadlaget inledde starkt och hade ledningen med både 7-4 och 11-8 efter varierat anfallspel där laget visade mycket tålamod och de hittade luckorna. Insticken och målen från linjen var länge legio.

Ett och annat skott slank även in från nio meter. Oftast signerade av Drotts storskytt Magnus Persson som kom upp i tvåsiffrigt ikväll. AHK är inte lika distinkta inledningsvis på det sätt som AHK-fansen blivit så bortskämda med.

Lite för ivrigt på flera händer och flera tekniska misstag som hämmade målskörden. Men 14-14 minns vi. Det var den bollen Glenn Andersson raklång boxade(!) in när Drotts målvakt Robert Bladh räddat Marcus Enströms skott. Och när vi ändå är inne på Glenn. Hans steg när han kontrade in 26-22 var kanske inte de snabbaste som hittills tagits i Estrad. Men de var garanterat de längsta.

AHK visar moral och styrka mot slutet av första halvan och går till pausledning med 17-16 efter ett besynnerligt Borgstedtmål i slutsekunderna när bollen hittar in i målvaktens högra kryss. Märkligt för det fanns bara plats för en halv boll där.

Tufft spel första 30 min men ändå relativt målrikt. Och det skulle bli än tuffare.

– Vi är inte riktigt med på deras instick i första halvlek. Vi var väldigt tända och ville få stopp på skyttet utifrån men då kom målen från linjen istället, säger Max Darj ändå nöjd med att inte ha förlorat på 10 matcher.

HK Drott gick till paus med vetskapen att det går att rubba segersäkra Alingsås HK. Men första åtta minuterna i andra halvlek gör de vita bara ett enda mål och AHK hamnar i medvind och seglar ifrån till 23-17 när Aggefors spikar igen det blå målet.

– Jag var riktigt spelsugen idag och fingret kändes okej. Jag hade gärna tagit en seger till men oavgjort är inte fy skam det heller, säger Pontus Johansson.

Med sex måls ledning för AHK var vi många som trodde att Drott var avhängda men icke. Magnus Persson var härföraren som visade hur ett återtåg ska se ut. När Hans Karlsson stänkte in 30 lika med ett par minuter kvar och Drott under en period gjorde enklare mål än AHK osade det katt för hemmalaget.

Pontus Johansson gör då befriande 31-30 men Drott kvitterar bums och sista minuten blev lika gastkramande som händelserik. AHK är hela tiden i anfall men ett vilt kämpande Drottförsvar håller tätt. De rubbas inte ens när Hans Karlsson får ett rött kort efter 29.46. Hemmalaget hittar då två riktigt vassa avslut från linjen men Robert Bladh räddar båda och blir något av en matchvinnare men ändå inte. Hyllas i alla fall som en sådan efter slutsignalen.

– Man vet att man måste kämpa hårt när man möter AHK, dom ger sig aldrig. Det blev en öppen match och vi är nöjda med en poäng. Vi har haft det tufft under en lång period, säger den stenhårde Hans Karlsson i Drott som också drog på sig ett rött kort under slutsekunderna.

Daniel Tellander fick pris som hemmalagets bäste. Magnus Persson bäst i HK Drott.Alingsås HK – HK Drott Halmstad 31–31 (17–16)

AHK: Daniel Tellander 8, Johan Nilsson 5, Glenn Andersson 4, Jesper Konradsson 4, Pontus Johansson 3, Marcus Enström 2, Alexander Borgstedt 2,  Markus Stegefelt 2 (2), Pål Wetterbrandt.

DRO: Magnus Persson 11 (4), Hans Karlsson 4, Henrik Olsson 3, Philip Stenmalm 3, Jesper Linnéll 3, Felix Kasch 2, Anton Halén 2, Viktor Hallén 2, David Löfgren.

Målvakter:

* AHK: Mikael Aggefors 18/45=40% + 0/3 7m, Alexander Johnsson 0/1 7m.

* DRO: Robert Bladh 14/43=33% + 0/2 7m, Ola Ebeling 1/1 7m.

Utvisningar:

* AHK: 3x2 min.

* DRO: 4x2 min + ett rött kort.

Domare: Johnny Ahlvin & Mikael Eketjäll.

Publik: 1 694.
Skrivet av Peter Behrman   
2013-12-01 21:44