nilsson_j_h43_hemma_20131122
Johan Nilsson stod för en fin insats i segermatchen mot H43.      Foto: Tommy Holl

Nionde raka för stabilt Alingsås HK

Urstarka Alingsås HK tog nionde raka segern och gav inte H43 några som helst möjligheter till poängchans denna fredag som inledde jubileumshelgen. Klar seger med 36–28 (16–12).

– Vi är fullpumpade med självförtroende nu men vi måste arbeta för det. Nu har vi några dagar på oss att jobba upp oss mot Drott hemma som är en lurig match, säger Mikael Franzén.

Spel mot nykomlingar är alltid lite svårbemästrat, även om H43 är ett etablerat elitlag sedan många år. Nykomlingar brukar inleda bra för att sedan tappa och på det blixtra till då och då. De senaste tre mötena lagen emellan har faktiskt slutat med seger för Lundalaget så inget var givet på förhand när AHK jagade ny seger.
 
På förhand undrade man hur dominant den ständigt spelskicklige och målsäkre Zoran Roganovic skulle vara. Han är ankaret i H43:s breda trupp. Men ikväll var han blekare än vanligt och såg tidigt sliten ut trots bortalagets fina start med en ledning med 4-2 efter sju minuter. Men det rubbade inte de blå som sakta men säkert tog över första halvleken trots snabbt om än inte så effektivt anfallsspel av H43 som inte hade något emot långa anfall. 

Det blev en helt annan speed i bortalaget när de yngre spelarna byttes in. De imponerade verkligen med sin rörlighet och sina giftiga skott. Men Mikael Aggefors stoppade många och landade på finfina 48 procent räddningar i första halvlek. 

– Vi orkar jobba hela matchen och är starka hela vägen idag också. Men vi har inte mött Kristianstad och Lugi än. Vi får se hur det blir då, säger Daniel Tellander som tycker Robert Kronbergs fysträning gjort mycket nytta i år.

Det var jämnt till 13–12, efter det stack AHK iväg till 16–12 när H43 blev en man kort i två minuter. Sista målet av Daniel Tellander i en vindsnabb kontring när sekunderna hade bråttom till 30.00. Stort jubel i hallen såklart. Men lite smolk i glädjebägaren blev det när Pontus Johansson stukade fingret i inledningen.

– Det känns inte alls bra. Fingret stod åt fel håll men gick att dra rätt. Det är rätt svullet nu och röntgen väntar, det känns riktigt segt, säger Pontus Johansson som fick stiga av redan efter ett par minuter. Oturligt värre. 

Det var en snäll match i första halvlek och det fortsatte på samma vis i andra. Mycket spel och många granna mål bland de 64 som kom till denna afton. 
Andra halvleken inleddes med målfyrverkeri och efter 15 minuter var ställningen 28–21. Vill särskilt minnas Alexander Borgstedts monsteravslut till 24–17. Vilket magnifikt skott! Johan Nilsson är minst lika målmedveten ikväll och står för mycket av det bra i AHK. Åt båda håll. Johan blev utsedd till hemmalagets bäste. 

– Det gick väl hyfsat för mig men jag kan bättre än så här och jag kan hjälpa laget på ett betydligt bättre sätt, sa planens klart snabbaste spelare, H43:s Mikk Pinnonen besviket. En kille med en riktigt fin skotthand.

Och om någon undrar hur självförtroende stavas denna höst kan jag berätta att det stavas M-A-R-C-U-S  E-N-S-T-R-Ö-M. Vilken lirare, vilka snabba fötter och vilka läckra mål karln gör. 

När även Anton Svensson får måla går AHK till ledning med tio bollar och låter H43 stå för de två sista. Vinst med 36-28 till slut. Lite synd var det allt att det inte blev 40 hemmamål. Det hade ju passat perfekt detta jubelår.

– H43 gör det bra när de växlar tempo och blixtrar till men vi följer matchplanen. Kanske släpper vi till lite väl många. Jag är i alla fall nöjd med segern och vi är fortfarande obesegrade i november, avslutar tränare Franzén.


Alingsås HK – H43 Lund 36–28 (16–12)

AHK: Jesper Konradsson 6, Alexader Borgstedt 6, Daniel Tellander 5, Marcus Enström 4, Johan Nilsson 4, Pål Wetterbrandt 3, Markus Stegefelt 3 (2), Max Darj 2, Glenn Andersson, Fredrik Teern, Anton Svensson.

H43: Joakim Bååk 5, Måns Gerdtsson 4, Mikk Pinnonen 4, Zoran Roganovic 4 (1), Christoffer Geissler 3, Simon Nyberg 2, Kristian Olesen 2, Hampus Olesen 2, Rasmus Johansson, Elias Holmström.

Målvakter:
* AHK: Mikael Aggefors 16/43=37% + 0/1 7m.
* H43: Johan Tholin 5/15=33% + 0/1 7m, Oscar Jensen 10/34=29% + 0/1 7m.

Utvisningar:
* AHK: 1x2 min.
* H43: 3x3 min.

Domare: Patrick Håkansson & Maths Nilsson.

Publik: 1 750.
Skrivet av Peter Behrman   
2013-11-22 22:00