131109_Pontus

Pontus Johansson och AHK nådde högst i Scandinavium. Foto: Tommy Holl

AHK vann Slaget om Göteborg

Alingsås HK fortsätter att vara elitseriens formstarkaste lag. I dag kom sjätte raka segern när Redbergslids IK besegrades i Scandinavium i Slaget om Göteborg.
Sexmålsledningen i paus, 13–7, blev mindre och mindre ju längre matchen led och till slut blev det en 26–25-seger.
– Det visar att vi måste behålla fötterna på jorden, vi får inte slappna av, säger AHK-tränaren Mikael Franzén.

Redbergslid, Hammarby, Skövde, Ystad, Malmö och så Redbergslid igen – så ser Alingsås HK:s imponerande segersvit ut. Den inleddes den 13 oktober med en uddamålsseger mot RIK, där Alexander Borgstedt gjorde sista målet – och precis så blev det i Scandinavium i dag också.

AHK såg ut att gå mot en till synes komfortabel seger, men RIK gjorde en riktigt bra andrahalvlek och kom sånär i fatt. Det blev dramatik ända in i slutsekunderna.

– Vi hade chansen att döda matchen, men lyckades inte göra det samtidigt som Tony Heeringson stod för några tokräddningar i RIK-kassen. Det blev onödigt nervöst på slutet, men det kändes ändå hela tiden som vi skulle ta det, säger AHK-tränaren Mikael Franzén, som har sju SM-guld som spelare med just RIK.

Tidigt i matchen skadades Johan Fagerlund, som inledde målskyttet i matchen, efter att han landat på en medspelares fot och vrickat till sin egen. Han kunde inte spela mer i matchen.

– Jag vet inte hur illa det är, vi kommer att undersöka den i morgon, säger "Fagge".

I och med att "Fagge" tvingades utgå fick Pål Wetterbrandt, som nyligen missade ett par matcher på grund av lunginflammation, ta ett stort ansvar på högernio, och Jönköpingssonen gjorde en utmärkt match med bland annat fem mål.

– Några var väl lite mer flyt än andra, men ett par satt riktigt bra. Det var bara att gå in och köra så mycket jag orkade. Vi försökte coacha så att jag skulle få vila ibland i alla fall. Vi hade en del tveksamheter i andra där vi kanske inte riktigt ville ta de lägena vi fick och då fick vi inte den spelföljden vi hade i första. Samtidigt vill man ha stabila anfall där man inte riskerar för mycket, samtidigt som man måste gå för det. Underbart i alla fall med en seger och det blev ännu en tuff match mot RIK, säger han.

Närmast för AHK:s del väntar Hammarby i Estrad Alingsås på onsdag.

– Hammarby är ett lag vi helst skulle vilja ha bakom oss i slutspelet, så det är klart att det skulle vara viktigt för oss att vinna den matchen, även om det inte blir lätt, säger Franzén.

Tvåa i elitserien, är ni så bra som tabellen visar?

– Nej, det vet jag inte riktigt. Vi har fortfarande inte mött Lugi eller Kristianstad. Jag struntar i tabellen just nu.

I den andra matchen i Slaget om Göteborg vann Sävehof över Önnered med 25–23.

Redbergslids IK–Alingsås HK 25–26 (7–13)

RIK: Pontus Zetterman 7, Linus Arnesson 5, Lars Bernhardsson 3, Tobias Johansson 3 (2), Mario Lipovac 2, Benjamin Jacobsson 2, Nikola Stojcevski 2, Tobias Östanbäck.
AHK: Jesper Konradsson 6, Pål Wetterbrandt 5, Alexander Borgstedt 4, Marcus Enström 2, Daniel Tellander 2, Max Darj 2, Markus Stegefeldt 2 (2), Pontus Johansson, Johan Fagerlund, Glenn Andersson.

Målvakter, RIK: Tony Heeringson 16/40=40% + 0/1 7m, Tobias Thulin 0/1 7m. AHK: Mikael Aggefors 18/41=44% + 0/2 7m.  

Utvisningar, RIK: 4x2 min. AHK: 2x2 min.

Domare: Fredrik Johansson & Kaspar Sjöberg 

Publik: 3 096 (Scandinavium).

Skrivet av Daniel Vandor   
2013-11-09 21:25