lagbild1314_copy

Tufft toppmöte i Estrad på onsdag

AHK har aldrig förlorat en seriematch i Estrad Alingsås. Nu är det bara några dagar kvar till matchen mot säsongens överraskningslag och tillika serietvåan HK Malmö.
– Det krävs en toppinsats av oss om vi ska förlänga vår hemmasvit, säger tränaren Mikael Franzén.

SEX FRÅGOR TILL AHK:S TRÄNARE MIKAEL FRANZÈN:

På onsdags väntar säsongens hittills tuffaste motstånd i Estrad Alingsås, HK Malmö. I våras spelade laget i kvalserien, nu ligger de tvåa i serien. Hur kommer det sig?

– Det beror mycket på att Magnus Andersson verkligen har fått ihop ett lag av Malmö. Nyförvärven Adam Lönn och Nikolaj Koch-Hansen på vänsternio har levererat och mittnian Stian Tönnesen (ny från Magdeburg) har gjort mittsexan Mirsad Pecikoza mycket bättre. Dessutom så har de varit väldigt bra taktiskt bakåt och ändrat från 3–3-spel till 6–0 och ryckt sönder matcher.

Vad behöver ni göra för att besegra dem? 

– Vi möter tvåan i serien så det krävs givetvis en toppinsats av oss om vi ska förlänga vår hemmasvit. Vi behöver fortsätta spela vårt spel, men är medvetna om att Malmö är bra på att försöka få matchen på sitt sätt. De är rutinerade och bra på att ändra matchbilden som passar dem.

Ni hade fyra raka segrar när serien tog uppehåll. Kom det olägligt för er?

– Både ja och nej. Det hade givetvis varit skönt att bara fortsätta men samtidigt var det bra med lite uppehåll från matcher nu. Vi har träffat varandra mer eller mindre varje dag den senaste tiden och det har nog varit bra för oss att rensa skallarna och träna lite tuffare. Jag hoppas att vi kommer med ännu mer energi i november.

Vad har ni gjort under veckan?

– Vi har tränat tufft både i gymmet och på handbollsplanen. Robert Kronberg (fystränare) var nere i i går och körde ett tuffare friidrottspass med killarna, allt för att förbereda oss så bra som möjligt inför onsdagens absoluta toppmatch. Vi hoppas givetvis att publiken kommer man ur huse för att se det pånyttfödda Malmö och stöttar oss.

Pontus Johansson fick utgå i Ystadsmatchen senast, hur är det med honom?

– Han fick ett finger i ögat och även klister då vi sysslar med handboll. Kim Hermansson sköljde ögat direkt och satte på honom piratlapp. Han har kollat det ordentligt och var i Borås i onsdags. Inget fel på ögat så han var med och tränade tufft redan i går.

Hur är läget annars i truppen?

– Pål Wetterbrandt har ju haft lunginflammation och missat de senaste tre matcherna, men har varit med och tränat i veckan nu. Erik Nilsson stukade tyvärr sin fot så illa i senaste Wartamatchen så att ett ledband gick av. Han är borta sex till åtta veckor. I med det så är han Alingsås spelare igen, vi kommer skriva över honom i dag och han får rehaba hos oss. Väldigt tråkigt för Erik då han skulle behöva några matcher i benen inför fortsättningen.

Skrivet av Daniel Vandor   
2013-11-01 10:13