swingfly_slaget_gbg

Swingfly på scen i Scandinavium under Slaget om Göteborg 2013

Det blir den amerikansk-svenska rapparen Swingfly som underhåller handbollspubliken i Scandinavium under dubbelderbyt i handboll den 9 november. – Det ska bli riktigt coolt att spela inför en stor och entusiastisk idrottspublik. Jag har uppträtt mycket i Göteborg tidigare, men det här blir första gången på Scandinavium så det här ska bli verkligt roligt, säger Swingfly.

För den stora publiken i Sverige blev Swingfly känd under Melodifestivalen 2011, där han ställde upp i deltävlingen i Luleå och gick till final med låten "Me and My Drum".

– Den låten har spelats mycket i olika idrottssammanhang och eftersom jag själv är väldigt sportintresserad ska det bli extra roligt att komma till Scandinavium. Förhoppningsvis blir det mycket folk på läktarna och ett bra tryck inne i hallen.

Evenemanget på Scandinavium är ett samarrangemang mellan de fyra regionala elitserieklubbarna i handboll. Önnereds HK möter IK Sävehof klockan 15.30 och Alingsås HK ställs mot Redbergslids IK klockan 17.30.

Förra gången ett dubbelderby ägde rum i Göteborg var 2005 då Handbollens dag arrangerades i Scandinavium med matcher mellan RIK och Sävehof samt Önnered och Warta. Den gången lockade matcherna 5 800 åskådare, en publiksiffra som årets evenemang tar sikte på att överträffa.

Samma dag som Slaget om Göteborg arrangeras, den 9 november 2013, spelas även det skånska dubbelderbyt i elitseriehandboll i Malmö Arena. Där hoppas man locka 10 000 besökare till arenan. Återstår att se om det är Göteborg eller Malmö som är den svenska handbollshuvudstaden 2013.

Det gällande publikrekordet för svensk elitseriehandboll är från 1997, då 8525 åskådare såg matchen mellan Sävehof och RIK i Scandinavium.

Slaget om Göteborg 2013 är ett dubbelderby i den svenska elitserien i handboll den 9 november i Scandinavium i Göteborg. Deltagande elitserielag är Alingsås HK, Redbergslid IK, IK Sävehof och Önnered HK.
Skrivet av Martin Johansson   
2013-10-29 15:44