Fjärde raka segern för AHK

Alingsås HK fortsätter att åka på vinnartåget. För fjärde matchen i rad tog man två poäng, detta efter att ha bortabesegrat Ystads IF med 31–23 (18–12). AHK var aldrig i underläge i matchen.
– Det känns otroligt skönt och vi har bra självförtroende just nu, säger lagkaptenen Max Darj.

Landslagsuppehållet kanske inte kommer så lägligt för Alingsås HK som verkligen har toppat formen, men man får i alla fall ta lite vila med fyra raka segrar i bagaget. Efter vinsterna mot Redbergslid, Hammarby och Skövde besegrades i dag Ystads IF på bortaplan och man klättrade till tredje plats i tabellen.

Redan efter ett par minuters spel hade AHK tagit en tremålsledning och man satt i förarsätet hela matchen. Som så många gånger förr var kontringsspelet en bidragande anledning till AHK:s seger. Hemmalaget gjorde mängder med tekniska fel och blev straffade direkt.

Ledningen i paus, 18–12, blev förvisso lite mindre i början av andra halvleken, men närmare än tre mål kom aldrig Ystad. AHK visade bredd i anfallsspelet och styrka i försvaret, där till exempel duktige linjespelaren Martin Bager bara tilläts göra ett mål i matchen.

– Vi stressar aldrig upp oss trots att de börjar andra halvleken bra, utan vi håller oss till det spel vi ska ha och gör det riktigt bra. Vi känner oss trygga i vårt anfallsspel och sedan är vi bra på de snabba omställningarna, säger Max Darj.

Landslaget åker under veckan till Tyskland och träningsspelar inför EM, vilket gör att AHK:s nästa match är först den 6 november, hemma mot Malmö.

– Det är en ganska go känsla också att gå in i ett uppehåll med några segrar på rad där vi nu kan gå in och köra hårt i ett par dagar. Vi gör det svårt för Ystad i dag och det är många som levererar. Daniel Tellander gör massor av mål, Johan Fagerlund är grym, Markus Stegefelt dunkar in några bollar när han får chansen, det var många i vårt lag som var bra i dag. Det känns riktigt gött just nu, säger tränaren Mikael Franzén.

Ystads IF–Alingsås HK 23–31 (12–18)

YIF: Mikkel Ibsen 8, Anton Andersson 3, Lukas Nilsson 3, Andreas Thynell 3, Mikkel Sjöberg 2, Philip Nilsson, Martin Bager, Jakob Nygren, Gustav Thulin (1).
AHK:
Daniel Tellander 7, Johan Fagerlund 6, Markus Stegefelt 5 (2), Jesper Konradsson 4, Marcus Enström 3, Alexander Borgstedt 2, Johan Nilsson 2, Max Darj 2.

Målvakter, YIF: Leo Larsson 7/24=29%, Fredrik Ohlander 8/21=38%+0/1 7m. AHK: Mikael Aggefors 16/38=42%+0/1 7m.

Utv, YIF: 3x2 min. AHK: 3x2 min.

Domare: Michael Johansson och Jasmin Kliko.

Publik: 1 564 (Österporthallen).

Skrivet av Daniel Vandor   
2013-10-27 18:51