131023Glenn

Glenn Andersson gjorde tre mål mot Skövde i går. Foto: Tommy Holl

Tredje raka segern för AHK

AHK tog sin tredje raka seger och det mot erkänt svårspelade IFK Skövde. Bortalaget såg uträknade ut efter stort underläge men reste sig berömvärt, kämpade vilt men fick ge sig på slutet med siffrorna 28-24.

– Utvisningarna påverkar matchbilden. Vi får inte spela vårt spel medan Skövde får spela sitt. Vi ska avgöra det här långt tidigare, vi har ju så många lägen, säger Mikael Franzén.

Sjätte matchen ikväll och då kom fjärde segern. Starka Skövde erbjöd tufft motstånd anförda av skicklige Rasmus Wremer, skott- och målsäkre Kristian Svensson och rutinerade Jonas Källman. Den senare fick vila en stukad fot i några minuter innan han kom tillbaka starkt i matchen.

Alingsås kunde njuta av mycket publik senast och det var en än bättre siffra ikväll. Över 2 000 på plats i Estrad. Ett starkt och skönt stöd jämfört med många andra hallar där det kan vara betydligt tystare.

Stark, om än inte helt perfekt, första halva, av AHK gav 17-10. Jonas Källmans skada ställde matchen en stund efter 6 min och båda lagen kom av sig lite och på det följde några målsnåla minuter.

Efter 12 min kommer Källman tillbaka men ser lite tagen ut, klart störd av den indian AHK satt på honom. Aggefors tar många fina skott och även några lättare när AHK tvingar Skövde till enkla avslut. Halvvägs in i halvleken tar matchen rejäl fart och det bjuds på sprudlande snabb handboll med många mål på få minuter. Från båda håll.

AHK går från 9-7 till 15-9 på sju minuter och avslutar sedan mycket stabilt. Skövde misslyckas med att göra mål när de är en man mer vid ett par tillfällen. Bortalagets Rasmus Wremer sätter 3 av 4 skott och är Skövdes bäste i första halvan. Under en kort period blir hemmalaget lite för ivriga och slarvar men skärper sig tacksamt snabbt.

Ovanligt nog gör inte Daniel Tellander något mål trots ett par "givna" lägen. Även solen har sina fläckar. Marcus Enström visar fortsatt fin form och sätter tre av fyra. Och vad ska man säga om Stegefelts båda straffar? Osvikliga är ordet.

– Det blev ryckigt och var svårt att hitta trygghet i spelet när det blev så många utvisningar i andra halvlek. Vi spelade oss till många bra lägen men brände alldeles för många. Jag fick ovanligt många, satte några och tänkte bara att jag sätter nästa när jag missade, säger Glenn Andersson.

I andra händer det något. AHK går till 19-10 innan laget åker på tre utvisningar i snabb följd. Vips har Skövde gjort match av det som såg avgjort ut alldeles nyss. Efter 24 min har bortalaget hämtat in hela AHK:s försprång och kvitterar till 24-24. Vilket raffel! Men då, precis samtidigt som publiken lyfter, gör AHK detsamma och gör fyra raka mål och det slutar 28-24. Det kan låta övertygande men vi som var på plats kan vittna om mycket dramatik bakom det resultatet.

Matchens mest eleganta frispelning stod Jesper Konradsson för när Enström helt ren på linjen flippade in 26-24 över Skövdes målvakt Robert Lechte som gjorde en mycket stark andra halvlek då han kom in. Och som grädde på moset var det härligt att se "Agge" få sätta sista målet med ett skott över hela banan i tom kasse.

– Det gick lite stå i matchen efter första halvlek. Några onödiga utvisningar. Vi var inte riktigt på tårna och hamnade lite efter, men vi vann och jag är mest nöjd med mitt mål, det andra i elitserien, säger Mikael Aggefors.

Ännu en stark laginsats av ett AHK som vägrade att vika ner sig när det såg som motigast ut. Bäst i hemmalaget var Mikael Aggefors, Marcus Enström och en vilt kämpande Glenn Andersson. Beröm också till Markus Stegefelt som satte alla tre straffarna.

- Första halvleken är det bästa jag varit med om i år. Sedan spökar en duktig Källman lite för oss, avslutar en lättad AHK-tränare Mikael Franzén.

Alingsås HK – IFK Skövde 28–24 (17–10)

AHK: Marcus Enström 4, Alexander Borgstedt 4, Pontus Johansson 4, Glenn Andersson 3, Johan Fagerlund 3, Markus Stegefelt 3 (3), Jesper Konradsson 2, Mikael Aggefors, Daniel Tellander, Fredrik Teern, Johan Nilsson, Anton Svensson.

IFK: Kristian Svensson 7, Rasmus Wremer 7 (5), Markus Hagelin 3, Jonas Samuelsson 2, Robin Wärn 2, Jonas Källman 2, Fredrik Arvidsson.

Målvakter:

* AHK: Mikael Aggefors 15/34=44% + 0/2 7m, Alexander Johnsson 0/3 7m.

* IFK: Robert Lechte 9/19=47% + 0/1 7m, Joakim Svensson 9/24=38% + 0/2 7m.

Utvisningar:

* AHK: 6x2 min.

* IFK: 5x2 min.

Domare: Rickard Canbro & Marcus Winberg.

Publik: 2 088. 
Skrivet av Peter Behrman   
2013-10-23 21:45