AHK tog säsongens första bortaseger

I tredje försöket kom så säsongens första bortaseger, och den kom i den erkänt svåra bortamatchen mot Hammarby i Eriksdalshallen. Denna eftermiddag var Alingsås HK de bättre av de två lagen och vann rättvst med 31–28 efter 17–16 i paus.


Historiskt sett har AHK haft det besvärligt i Eriksdalshallen, men faktum är att man nu vunnit tre av de sex senaste matcherna där. Dagens match var en jämn historia, men AHK var allt som oftast något mål före i protokollet.

– Jag tycker nog att vi var det bättre laget idag. Vi gör en bra bortamatch där anfallsspelet är klart godkänt. Vi håller oss till planen och för matchen vilket är viktigt mot just Hammarby, säger AHK-tränaren Mikael Franzén efter matchen.

I paus ledde Alingsås med en boll i form av 17–16, en ledning som kanske borde varit något mål större.

Den andra halvleken var fortsatt jämn, och precis som i den första var det AHK som antingen ledde eller hade oavgjort – Hammarby var aldrig i ledningen.

– Vi hade väl ett mål upp när Mikael Aggefors räddade en straff, hans första för säsongen så det var på tiden, säger Franzén.

Efter straffräddningen såg Alexander Bortsteg till att ge AHK en tvåmålsledninge innan Hammarby på ännu en straff kunde reducera. Därpå var det Marcus Enström som målade för AHK fram till 30–28 innan redan nämnde Borgstedt spikade slutresultatet 31–28 med knappa två minuter kvar av matchen.

– Enström var riktigt bra idag och hade ordentligt övertag på Hammarbys målvakter, skoj att se. I övrigt är det jämnt skägg tycker jag, vi har många målskyttar och det är många som bidrar i spelet också, avslutar en nöjd Mikael Franzén.


Hammarby IF – Alingsås HK 28–31 (16–17)

HAM: Martin Dolk 8 (4), Josef Pujol 7 (1), Kasper Ottesen 4, Jonatan Wenell 2, Alexander Morsten 2, Adam Johansson 2, Nils Pettersson 2, Richard Hanisch.

AHK: Marcus Enström 7, Alexander Borgstedt 6, Johan Fagerlund 5 (1), Jepser Konradsson 4, Daniel Tellander 3, Pontus Johansson 3, Max Darj, Johan Nilsson, Anton Svensson.

Målvakter (till och med ställningen 27–28, sedan brakade rapporteringen ihop):
* HAM: Daniel Svensson 5/24=21% + 1/1 7m, Pontus Espling 2/10=20% + 1/2 7m.
* AHK: Mikael Aggefors 10/33=30% + 1/5 7m.

Utvisningar:
* HAM: 2x2 min.
* AHK: 4x2 min.

Domare: Jonny Ahlvin & Mikael Eketjäll.

Publik: 1 350.
Skrivet av Martin Johansson   
2013-10-20 21:42