Franzéns rapport från försäsongen
Mikael Franzén berättar om statusen i elitlaget och vad som hänt och händer under försäsongen. Klicka på "Läs mer".

När inte hemsidan ringer på två dagar så är det helt enkelt så att man får ta tag i saken själv. Här kommer lite uppdatering på hur det ser ut i truppen och vad vi har fokus på.
 
Självklart hoppas vi att alla har fokus på seriebiljetter så att resan i Estrad Alingsås blir lika magisk som den era som avslutades i Nolhaga förra året. Vi går från en skokartong till en stövelkartong, som någon uttryckte det, och jag hoppas att ni känner att handboll i Alingsås är en fest och att ni alla är bjudna!
 
Om ni lyssnade på sportcasten eller läste AT i dag vet ni att det bara var 11 av våra 18 spelare som kunde köra fyspasset med Robert Kronberg i måndags (för övrigt ett mycket bra pass och vi har höjt ribban den här säsongen, vilket i sin tur ska ge resultat på fysen). Det är självklart inte helt optimalt att inte ha alla med, men samtidigt så är det inga större saker som krånglar utan jag hoppas att alla i truppen kan vara med i någon av de två matcherna vi har den här veckan. När vi har den belastningen som vi hade i måndags så är det ingen idé att chansa.
 
Vi tuggar på i gymmet med Ingvar Larssons fantastiska hjälp och vi har även två tunga nyförvärv som matrialare i Svenning och Sippan. Dessa är inte så starka i gymmet men ger spelarna det stöd vid sidan som de behöver. På handbollsplanen fortsätter vi att nöta anfallsspel och vi kan väl sammanfatta det som så att ibland ser det jättebra ut och ibland har vi lite att arbeta på. Så att det är några veckor till innan vi får göra ett avkast i elitserien gör oss inte så mycket.
 
Nyförvärven är nu än mer AHK:are då vi efter Tumbamatchen till Arne Aggefors minne stannade till i Norrköping och körde lite lagaktiviteter. Laget delades in i grupper och hade uppdrag i staden fram till midnatt då det var prisutdelning och läggdags. En bra helg som började med allvar och saknad och avslutades med glädje och gemenskap. Killarna har tagit ett jättebra initiativ med att buda ut en matchtröja med autografer på till Arne Aggefors minnesfond. Ta gärna chansen att buda på den och stötta ideella ledare! Lätt att glömma att det är hjältar som Arne som bygger idrotten när det snackas om en miljard för någon back i fotbollens värld.
 
Väl mött i ÖHK-hallen i Göteborg i morgon (torsdag) 18.45 (match mot Önnered), i Vårgårda 14.00 på lördag (Lindesberg) eller Fahlgrens minne i Estrad Alingsås på torsdag nästa vecka mot Sävehof, 19.00.
Skrivet av Mikael Franzén   
2013-09-04 18:17