Lägerdags för A-laget

På onsdagsmorgon styrde A-laget kosan mot Åland där man kommer att ligga på läger onsdag till söndag. Hemsidan tog ett snack med Dennis Sandberg för att stämma av hur försäsongen förflutit.


Hur har försäsongen känts så här långt?

– Det har känts bra tycker jag, killarna har kört på och gjort det de skulle göra under sommaren och verkar bra tränade.

Hur har det fungerat för de nya spelarna?

– Fredrik Teern har ju inte tränat med oss förut, han ju varit på "båtsemester" med skolan hela sommaren. Men han ser bra ut och har tränat på fint på egen hand.

– Pål Wetterbrandt har lite problem med sina ljumskar och är väl inte med riktigt hundra än så länge, men förhoppningsvis har vi fått lite pejl på det nu efter undersökningar och i måndags var han med fullt ut på träningen.

– Felix Claar flyttar ner i slutet augusti, men var med torsdag till söndag när vi startade upp efter ledigheten och såg fantastikt bra ut med tanke på att han bara är 16 år. Träning har han fått ändå på Rikslägret som precis avslutades, där kom han med i All Star Team och gjorde bra ifrån sig.

Som du nämnde åker ni till Åland under fem dagar, vad händer där?

– Det blir lite mer fokus på försvarsspel och fys nu. Vi har ju fått tänka oss för litegrann vad gäller träningsupplägget och har kört en hel del anfallsspel nu när Konradsson är hemma. Han ska ju till VM och missar därmed både Åland och ElitCupen, dessutom missade han den första helgen vi körde på grund av landslagsuppdrag. Kort sagt började vi "fel" ände denna säsong, i alla fall jämfört med hur vi gjort förut. Utöver träningarna kommer vi även ha en hel del teori och samlingar där vi diskuterar målsättningar och går djupare in på vad vi vill som lag och vad vi ska stå för.

Två matcher ska ni avverka också?

– Ja det blir två matcher mot Tyresö. Egentligen skulle vi även ha mött IFK Helsingfors, men de dras med skador och spelare som inte är spelklara. Därför blir det dubbla matcher mot Tyresö.

Hur lägger ni upp matcherna?

– Vi kommer spela kort om folk i båda matcherna för att ge alla en ordentligt med speltid. Förhoppningsvis är alla friska och då delar vi truppen på hälften helt enkelt.


Om vi går tillbaka till anfallsspelet, kommer vi få se några större förändringar där?

– Alltså, vi blev ju väldigt stillastående efter jul och fick inte den farten och det trycket vi hade innan uppehållet. Dels ska vi nu hitta tillbaka till det som var bra plus att vi ska lägga på en del saker, faktum är ju att vi till slut blev ganska lättlästa.

Varför försvann farten i spelet?

– Vi fastnade lite i en av våra starter, den fungerade bra direkt efter januariuppehållet men sedan blev den långsammare och långsammare. Ju viktigare matcherna och poängen blev, desto fegare blev vi och vågade inte släppa loss som vi gjorde innan jul. I slutspelet blev det sedan än mer stillastående, Kristianstad gjorde det jättebra i sitt hemspring vilket gjorde att kontringarna uteblev, något som gjorde att vi blev ännu mer änglsiga i det stationära anfallspelet. Vi måste upp och göra mellan 25–30 mål per match igen. Vägen dit är fler och bättre rörelser.

Ni spelar något färre träningsmatcher i år, tanken med det?

– Det är egentligen ingen större skillnad. Det som är annorlunda är att vi inte spelade några matcher innan sommaruppehållet i år. Sedan kan det bli ytterligare någon match, det håller jag inte för otroligt.

* Matcherna mot Tyresö spelas fredag kl 16.15 och lördag kl 10.00.
Skrivet av Martin Johansson   
2013-08-07 13:11