AHK igång igen

Efter uttåget mot Kristianstad i kvartsfinalserien tränade AHK fram till midsommar. Därefter fick spelarna ledigt i fyra veckor för att slicka såren och bygga upp sig inför säsongen 2013/2014. I torsdags startade laget den kollektiva träningen igen och vi fick möjlighet att ställa några frågor till Mikael Franzén inför omstarten.


Har du haft en skön sommar?

Väldigt bra! Fick 10 dagar i Italien direkt efter midsommar sen blev det lite sommarhandbollskola i Piteå och slutligen landade jag några dagar ute i sommarstugan på Orust.

Det blev lite handboll på semestern alltså?

Ja lite skola och lite planering med Dennis och utvärdering för att vi skall vara så bra förberedda som möjligt inför omstarten.

Vad håller ni fokus på nu i augusti?

Vi vill utveckla vårt anfallsspel som vi tyckte fallerade lite på våren och i slutspelet.

Hur ser träningarna ut?

Vi började i torsdags och nu fredag, lördag och söndag har vi ett träningsläger på hemmaplan i Estrad. Vi blandar mycket teori med praktik så att de nya spelarna skall känna sig hemma direkt, och att de andra får reflektera och utveckla spelet från förra året.

Hur ser de nya spelarna ut?

Det är fyra bra killar som har smällt in bra i gänget. Fredrik Teern var ute på Atlanten och praktiserade under våren så det blir en viktig månad för honom nu. Pål Wetterbrandt  kommer mer och mer in i spelet. Felix Claar har inte haft  många dagar med gänget, och han kommer in i det mer och mer, han har dessutom en mycket vacker dialekt vilket är ett stort plus. Erik Östling har varit med och känt på det en hel del kämpar på bra.

AHK är lika med harmoni alltså?

Ja vi tuggar på och skall ge järnet för att vara bra förberedda till seriestart.

Kan du kort berätta hur augusti månad ser ut?

Som sagt träningsläger på hemmaplan denna helg, sen tränar vi på några dagar innan vi åker till Åland nästa onsdag för mer teori och lagarbete fram till söndagen. Vi kommer även att då börja träningsmatcha och så flyter det på med träningsmatcher och Alingsås ElitCup.

Vad vill du och Dennis se av spelarna nu?

Att vi arbetar hårt med gym- och fysträning, samt att vi kämpar hårt för att utveckla vårt anfallsspel under den här perioden. Det blir viktigt.
Skrivet av Martin Johansson   
2013-07-27 18:07