FranzenSandberg

Mikael Franzén och Dennis Sandberg tränar AHK även nästa säsong. Foto: Tommy Holl

Dennis Sandberg får en större roll i AHK

Dennis Sandberg, som det senaste året varit assisterande tränare i elitlaget, stannar i klubben och får dessutom ett utökat ansvar. Förutom att han ska assistera Mikael Franzén kommer han att få en större roll runt föreningens ungdomsverksamhet.
– Jag har trivts oerhört bra i Alingsås och det känns jättebra att vara kvar i föreningen, säger Sandberg.

Inför förra säsongen fick Alingsås ett nytt tränarpar i Mikael Franzén och Dennis Sandberg, en kombination som fungerade bra. Därför blir det nu en fortsättning tillsammans. Dennis skrev i dag på ett nytt kontrakt som förutom uppdraget som assisterande tränare också innebär att han kommer få ett ansvar i  klubbens ungdomsverksamhet. Han kommer att hålla i "Blå tråden", klubbens verktyg för ungdomstränarna, och utveckla samt förädla detta verktyg. Dennis kommer dessutom att ha ett utbildningsansvar för våra ungdomstränare och driva de sportsliga frågorna i vår ungdomskommitté.

– Vad gäller A-laget så hade vi en oerhört bra stämning i truppen och jag ser fram emot att få fortsätta jobba med killarna så att vi kan bli ännu bättre till nästa säsong. AHK har också spelare i alla ungdomslandslag på pojksidan nu och fyra spelare på rikshandbollsgymnasiet  i Göteborg och jag ser fram emot att få vara med och fortsätta utveckla ungdomsarbetet. AHK har som målsättning att få fram ännu fler egna produkter i A-lagstruppen, säger Dennis.

AHK:s klubbchef Christer Mårtensson är nöjd över att Dennis valt att stanna i föreningen.

– Dennis är väldigt omtyckt av både spelare och ledare och har en kunskap och erfarenhet som få. Det var självklart att vi ville behålla honom. Han har redan gjort jättemycket bra för föreningen och kommer nu också kunna dela med sig av sina kunskaper ännu mer och stärka ungdomsverksamheten som är nyckeln i föreningen. Nu får våra mycket värdefulla ungdomstränare, i Dennis, det stöd de saknat under en lång tid, säger han.

Huvudtränaren Mikael Franzén om att Sandberg stannar i AHK:

– Jag och Dennis hade aldrig jobbat tillsammans tidigare, men har haft ett år att känna på det och vi tycker båda att det har fungerat bra. Vi är olika som personer, men samtidigt ganska lika vad gäller handboll och hur den ska utövas. Det känns som att vi håller en bra linje, oavsett vem av oss som pratar och vi siktar mot samma mål. Vi kompletterar oss också på så sätt att jag har mer lagtänk och Dennis mer individtänkt och medan jag kan vara lite för diplomatisk kan Dennis vara brutalt ärlig, vilket är bra ibland. 

Utöver Mikael Franzén och Dennis Sandberg är det också klart att Daniel Larsson fortsätter som målvaktstränare, Kim Hermansson som sjukgymnast och Lena Lindqvist som materialförvaltare. Det är också klart att Mikael Flodvall kliver åt sidan efter sina år som läkare.

Skrivet av Daniel Vandor   
2013-05-31 16:32