Pal

Pål Wetterbrant har dragit på sig den blå AHK-tröjan för första gången. Foto: Daniel Vandor

Wetterbrandt klar för Alingsås HK

Alingsås HK förstärks till kommande säsong av Pål Wetterbrandt. 27-åringen, med IF Hallby i Jönköping som moderklubb, kommer närmast från HK Aranäs och har skrivit på ett tvåårskontrakt med AHK.

– Det känns jättebra för mig att spela för Alingsås nästa säsong. Jag har haft Dennis (Sandberg) som tränare tidigare och har spelat med Fredrik Teern och Alexander Borgstedt och det gör att det förmodligen blir lättare för mig att komma in i laget. Samtidigt vet klubben också vad de får. Och även om Aranäshallen också har sin tjusning ska det bli riktigt häftigt att få spela i Estrad, säger han.

Wetterbrandt är vänsterhänt och spelar högernia. På pluskontot fint ett bra skott och ett starkt försvarsspel. Den gångna säsongen gjorde han 109 mål i det Aranäs som tvångsnedflyttades till allsvenskan efter att inte ha klarat elitlicensen.

AHK:s tränare Mikael Franzén, som ledde sin moderklubb Aranäs från division 2 till elitserien, flyttade i samma veva som Wetterbrandt kom till Aranäs, men har trots det bra koll på sin nya värvning.

– Pål är en tvåvägsspelare som vi har haft koll på om det skulle hända något med vår trupp. Vi är mycket glada att Pål valde Alingsås HK, det är en mycket lojal spelare med bra fart som kommer att passa bra in i vårt spel. Pål har också en ålder som gör att vi får in lite rutin i laget och en erfarenhet som kan få våra andra spelare att lyfta, säger AHK:s tränare Mikael Franzén.

Klubbchefen Christer Mårtensson:

– Vi är jätteglada att Pål har valt att spela för oss. Vi vet vad vi får och vi tror att han kommer att passa jättebra in i klubben med sitt hjärta och kvaliteter på planen. Här får vi en spelare som alltid levererar och som är svår för motståndarförsvararna att möta.

Fakta: Pål Wetterbrandt
Född: 3 mars 1986
Bor: Göteborg
Moderklubb: IF Hallby
Kom från: HK Aranäs
Position: Högernio
Längd/vikt: 190 cm/95 kg
Statstisk 12/13: 27 matcher, 109 mål, 46 assist, 4 utvisningar, MEP 52,29

Skrivet av Daniel Vandor   
2013-05-03 18:06